Ziua 7 – Valoarea bunătății

0

Prioritățile credinței

Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii.” Ioan 13:35

Calitatea definitorie

La sfârșitul vieții tale, dacă ai putea fi amintit pentru o singură calitate a caracterului, care ar fi aceea? Dacă doar o singură trăsătură ar descrie ceea ce ai reprezentat și ceea ce ai prețuit cel mai mult, ce ai alege? Multe răspunsuri sunt posibile, dar un aspect cheie al caracterului lui Dumnezeu ar trebui să se reflecte în toată viața noastră. În Tit 3:4, Biblia ne spune că bunătatea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, ni s-a arătat atunci când dragostea Sa ne-a mântuit.

Bunătatea! Bunătatea lui Dumnezeu. Bunătatea este un limbaj universal care poate fi înțeles de bătrâni și tineri, bogați și săraci, bărbați și femei, surzi sau orbi. Bunătatea nu cunoaște bariere lingvistice. Ea are un farmec universal, ca și muzica. Un zâmbet prietenos, o mână de ajutor în momente de nevoie, sprijin atunci când ne simțim descurajați și un cuvânt de încurajare – toate acestea contribuie mult la a face greutățile vieții noastre mai ușoare și mai suportabile. Bunătatea nu te costă foarte mult, dar poate face o diferență enormă în viețile celor care o experimentează, precum și în viețile celor care o împărtășesc. Bunătatea este o situație în care toți au de câștigat.

Un creștin iubitor

Isus știa că bunătatea urmașilor Săi va servi ca o mărturie puternică a credinței lor. Cu puțin timp înainte de trădarea și moartea Sa, după ce le-a spălat picioarele ucenicilor Săi, Isus le-a spus: “Prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii pentru alții.” (Ioan 13:35). Ellen White se face ecoul acestui gând: “Cel mai puternic argument în favoarea Evangheliei este un creștin iubitor și iubit.” (Divina Vindecare, p. 470). Atunci când ne purtăm cu alții cu bunătate, dragostea noastră poate ajunge la inimi în moduri unice, dincolo de granițele religiei, ale etniei și ale statutului social. Cred că Dumnezeu ne-a creat cu dorința de a primi și de a împărtăși bunătate și procedând astfel reflectăm caracterul Dumnezeului pe care îl adorăm. În Iona 4:2 citim că Dumnezeu este milostiv și plin de îndurare, încet la mânie și bogat în bunătate. Tema bunăvoinței lui Dumnezeu este prezentă în întreaga Biblie, în Vechiul și Noul Testament.

Faptele noastre de bunătate aduc mângâiere și bucurie nu numai ființelor omenești, ci și inimii lui Dumnezeu. Bunătatea nu se concentrează asupra situațiilor negative din jurul nostru sau asupra altor persoane. Mai degrabă, ea oglindește caracterul lui Dumnezeu și modul în care El se poartă cu noi. Haideți să ne concentrăm pe ceea ce contează în viață și să fim cunoscuți ca oameni care sunt buni cu toți.

Haideți să ne rugăm împreună.

Timp de rugăciune (30-45 minute)

Rugăciunea folosind Cuvântul lui Dumnezeu – Ioan 13:35

”Prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii pentru alții.”

 “Prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei”

Doamne, cât de des este dezechilibrată misiunea noastră? Facem din teologie, profeție, credințe fundamentale, stil de viață etc. punctul principal de interes. Și, deși aceste lucruri sunt bune, adevărate, importante și au un rol și un loc vital, Tu ai predicat în mod clar și, mai ales, ai trăit realitatea că dragostea este cea mai puternică revelație a adevărului. Ajută-ne să trăim dragostea și bunătatea împreună cu adevărul, așa cum ai făcut Tu pentru veșnicie. Amin.

 “Dacă veți avea dragoste unii pentru alții”

Isus iubit, iartă-ne pentru lipsa noastră de iubire altruistă. Noi nu am înțeles cu adevărat iubirea de pe  Calvar. Iartă-ne pentru modul în care gândim unii despre alții, pentru ceea ce spunem unii despre alții și pentru modul în care ne tratăm unii pe alții. Te rugăm, Doamne, umple-ne cu dragostea Ta divină. Fă-ne ambasadori ai iubirii și ai bunătății. Fie ca oamenii să-L vadă pe Isus în noi și în modul în care ne tratăm unii pe alții. Adu roadele Duhului Sfânt în viețile noastre, ne rugăm. Amin.

Mai multe sugestii de rugăciune

Mulțumiri și laude: Mulțumiți pentru binecuvântări specifice și lăudați pe Dumnezeu pentru bunătatea Sa.

Mărturisire: Luați câteva minute pentru mărturisire în taină și mulțumiți lui Dumnezeu pentru iertarea Sa.

Îndrumare: Cereți lui Dumnezeu să vă dea înțelepciune pentru provocările și deciziile curente.

Biserica noastră: Rugați-vă pentru nevoile bisericii regionale și mondiale (vezi foaia separată cu cererile).

Solicitări locale: Rugați-vă pentru nevoile curente ale membrilor bisericii, familiei și vecinilor.

Ascultați și răspundeți: Luați-vă timp să ascultați vocea lui Dumnezeu și răspundeți cu laude și cântări.

Imnuri sugerate

Eu am nevoie-n orice zi  (#382); Așa cum Eu am fost trimis (# 447); Iubirea ce ne face (#410); Noi suntem brațele întinse (#427); Mica 6:8 –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *