Ziua 6 – Curaj, pasiune și perseverență

0

Prioritățile credinței

Să nu obosim în facerea binelui, căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală.” Galateni 6:9

Curaj spiritual

Curajul – hotărârea, este ceva ce nu asociem adesea cu problemele spirituale. Dar este la fel de importantă în căutarea noastră zilnică a sfințeniei ca și în alte domenii ale vieții, de la sport la învățătură și până la tranzacții de succes în afaceri. Fără hotărâre, succesul este puțin probabil. Energia este pasiunea și perseverența de a urmări un scop la care ținem foarte mult. Pentru a ne atinge scopul, ne organizăm viața în așa fel încât nimic să nu ne distragă atenția. Avem nevoie de o astfel de hotărâre în umblarea noastră spirituală cu Dumnezeu și avem nevoie de ea într-un mod special în viața noastră de rugăciune. De prea multe ori, nu vedem rezultatele cererilor noastre de rugăciune pentru că nu suntem perseverenți în rugăciunile noastre. Poate că ne lăsăm distrași sau descurajați, sau renunțăm în inima noastră și nu credem că Dumnezeu poate auzi și acționa în moduri care depășesc cu mult înțelegerea noastră. În Luca 18, Isus le spune ucenicilor Săi povestea unei văduve care și-a prezentat cu insistență cazul unui judecător nedrept. Deși acest judecător nu avea nicio considerație față de Dumnezeu sau față de femeie, în cele din urmă a dat curs cererii văduvei datorită perseverenței acesteia (Luca 18:1-7). Cu toate acestea, Dumnezeu nu este indiferent la cererile noastre de rugăciune, așa cum a fost judecătorul nedrept. Dumnezeu este dornic să ajute mult mai mult decât putem noi înțelege (Ier. 33:3).

Astăzi, în căsniciile noastre, în sălile de clasă ca și în dormitoare, în bisericile și în casele noastre, este nevoie de oameni care se roagă. Nu doar cei care vorbesc despre rugăciune, cei care spun că cred în rugăciune sau chiar cei care pot da explicații frumoase despre rugăciune. Avem nevoie de oameni care chiar își fac timp și se roagă! 

Perseverența

Dumnezeu nu lucrează pe baza premisei de a fi mai rapid și mai ieftin. Adesea, în marea luptă dintre Dumnezeu și Satana, avem nevoie de rugăciune perseverentă. Trebuie să fim pasionați și perseverenți în rugăciunile noastre, deoarece calendarul lui Dumnezeu adesea nu se aliniază cu înțelegerea noastră omenească. Dumnezeu ia rareori calea celei mai mici rezistențe atunci când aplică soluțiile Sale divine. El nu este interesat de calea ușoară de ieșire, ci de cea mai bună cale de ieșire! În rugăciunile noastre, să nu ne mulțumim cu mai puțin și să nu rămânem satisfăcuți cu obiective pe termen scurt. Dumnezeu este mulțumit atunci când perseverăm în rugăciunile noastre.

În camera de studiu a tatălui meu, care a fost evanghelist și pastor de succes, era un citat din Ellen G. White care m-a impresionat profund: “Cele mai mari biruințe ale bisericii lui Hristos sau ale creștinului nu sunt acelea care se obțin prin talent și educație, prin avere sau prin favoarea oamenilor. Ci sunt acele biruințe care sunt câștigate în camera de audiență cu Dumnezeu, când credința stăruitoare până la agonie se prinde strâns de brațul cel tare al puterii.” (Patriarhi și profeți, p. 203, sublinierea autorului).

Haideți să ne rugăm împreună.

 

Timp de rugăciune (30-45 minute)

 

Rugăciuni folosind Cuvântul lui Dumnezeu – Galateni 6:9

“Să nu obosim în facerea binelui, căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală.

 “Să nu obosim în facerea binelui “

Doamne Isuse, Tu ești cea mai perseverentă Ființă din univers. Nu ai renunțat în slujba Ta de mijlocire și intervenție. Indiferent de ceea ce Satana și păcătoșii aruncă asupra Ta, Tu ești tot Tu și, în dragoste, Te dăruiești nouă. Suntem uimiți, o, Doamne. Învață-ne o astfel de stăruință spirituală și altruistă, mai ales în viața noastră de rugăciune. Fă din noi luptători ai rugăciunii care nu renunță. Amin.

“La vremea potrivită vom secera”

Dumnezeul nostru iubitor, Te lăudăm pentru că ne permiți să participăm la misiunea Ta pe această planetă. Îți mulțumim pentru bucuria de a sluji și pentru bucuria de a ne implica în lucrarea de a-i aduce pe oameni la Tine. Uneori ne simțim descurajați și gata să renunțăm, dar ne rugăm ca Tu să ne dai stăruința și curajul spiritual necesar pentru a face lucrarea la care ne-ai chemat. Îți mulțumim că ne vei binecuvânta și că vom vedea roadele acestei slujiri binecuvântate. Amin.

 “În rugăciune către Dumnezeu”

Dumnezeul nostru iubitor, cu rușine trebuie să recunoaștem că pentru multe provocări nu ne întoarcem mai întâi la Tine, ci la alte surse care nu vin de la Tine. De multe ori nici nu ne dăm seama că am transformat atâtea lucruri sau experiențe în idoli. Te rugăm să ne ierți. Arată-ne unde am căutat lucrurile din această lume în loc să Te căutăm pe Tine. Tu ești Dumnezeul atotputernic și atotputernic al universului. Vrem să Te căutăm doar pe Tine. Doar Ție ne rugăm. Amin.

Mai multe sugestii de rugăciune

Mulțumiri și laude: Mulțumiți pentru binecuvântări specifice și lăudați pe Dumnezeu pentru bunătatea Sa.

Mărturisire: Luați câteva minute pentru mărturisire în taină și mulțumiți lui Dumnezeu pentru iertarea Sa.

Îndrumare: Cereți lui Dumnezeu să vă dea înțelepciune pentru provocările și deciziile curente.

Biserica noastră: Rugați-vă pentru nevoile bisericii regionale și mondiale (vezi foaia separată cu cererile).

Solicitări locale: Rugați-vă pentru nevoile curente ale membrilor bisericii, familiei și vecinilor.

Ascultați și răspundeți: Luați-vă timp să ascultați vocea lui Dumnezeu și răspundeți cu laude și cântări.

Imnuri sugerate

Zor deci, că vine noaptea (#450); Cred în Domnul Isus (#219); Vezi cum trei cu Daniel (#415); Când Dumnezeu te cheamă în lucrare (#434); Pe veci cu Dumnezeu (#254)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *