Ziua 1 – Mai puțin înseamnă mai mult

10

Prioritățile credinței 

Luați seama deci să umblați cu băgare de seamă, nu ca niște neînțelepți, ci ca niște înțelepți. Răscumpărați vremea, căci zilele sunt rele. – Efeseni 5:15, 16

Este mai mult cu adevărat mai mult?

Viețile noastre sunt pline până la refuz cu atât de multe lucruri pe care vrem să le urmărim. Într-o societate care este condusă nebunește de consumerism și marketing, suntem ușor de ademenit să credem că, cu cât avem mai mult, cu atât suntem mai fericiți. Din cauza reclamelor ispititoare din jurul nostru, ne dorim în mod greșit să avem totul. Uneori extindem această gândire chiar și la lucrarea noastră pentru Dumnezeu. Vrem să Îl slujim pe Dumnezeu, dar, în același timp, nu vrem să ratăm nimic altceva din ceea ce ne iese în cale. Și astfel încercăm cu disperare să armonizăm dorința noastră de a-L sluji pe Dumnezeu cu goana nesfârșită după tot mai multe lucruri. Acest lucru duce la un vârtej de activități. Într-o grabă neliniștită, ne amăgim pe noi înșine crezând că Îl putem urma pe Dumnezeu fără a renunța la orice altceva se luptă pentru atenția noastră. Atunci când aplicăm această gândire falsă la umblarea noastră cu Dumnezeu, suntem înșelați.

Să fii dispus să renunți

Nu le putem avea pe toate – nu putem îmbrățișa atât lumea și plăcerile ei ademenitoare, cât și binecuvântările lui Dumnezeu. A gândi astfel este o greșeală fatală. Această mentalitate a consumerismului ne infectează gândirea și provoacă efecte dezastruoase asupra vieții noastre spirituale. Nu-L putem avea pe Dumnezeu deasupra tuturor celorlalte lucruri, ca cireașa de pe tort, fără a-I face loc în mod intenționat în aglomerația vieții noastre agitate. Trebuie mai întâi să fim dispuși să trăim cu mai puțin pentru a experimenta binecuvântările lucrurilor care contează mai mult. Trebuie să renunțăm la lucrurile care ne distrag atenția de la prezența lui Dumnezeu și ne epuizează energiile fizice, mentale și spirituale. Atunci când încercăm să jonglăm cu programe aglomerate la viteze din ce în ce mai mari, pe măsură ce listele noastre cu lucruri de făcut devin din ce în ce mai lungi, ne trezim rapid epuizați fizic și profund epuizați spiritual.

Trăiește cu mai puțin

Dezordinea din viața ta te împiedică să trăiești pe deplin pentru Dumnezeu? Viețile aglomerate lasă puțin loc pentru Creatorul universului. Trebuie să înțelegem că mai puțin înseamnă mai mult. Nu putem experimenta mai multe binecuvântări spirituale, mai mult timp de rugăciune, mai mult din orice în viața noastră spirituală dacă încercăm doar să adăugăm la o farfurie deja plină. O astfel de supraaglomerare nu duce decât la mai multă goliciune. În schimb, trebuie să luăm o decizie intenționată de a trăi în mod intenționat cu mai puțin, astfel încât să ne putem bucura mai mult de ceea ce contează pentru Dumnezeu. Mai puțin înseamnă mai mult!

Haideți să ne rugăm împreună.

Timp de rugăciune (30-45 minute)

Toate grupurile de rugăciune au moduri diferite de a se ruga împreună. Vă încurajăm să petreceți următoarele 30-45 de minute în rugăciune unită, în orice mod vă conduce Duhul Sfânt. Mai jos sunt câteva exemple de rugăciune prin versete din Scriptură. Vă puteți ruga și prin alte pasaje. Consultați Ghidul liderului pentru alte idei de rugăciune.

Rugăciune folosind Cuvântul lui Dumnezeu – Efeseni 5:15, 16

Luați seama deci să umblați cu băgare de seamă, nu ca niște neînțelepți, ci ca niște înțelepți. Răscumpărați vremea, căci zilele sunt rele.

“Luați seama deci să umblați cu băgare de seamă, nu ca niște neînțelepți, ci ca niște înțelepți”

Doamne, în slăbiciunea noastră, căutăm harul și proviziile Tale. Ne-am umplut viețile cu prea multe activități și distrageri. Avem nevoie de reformă, de curățare, de o reprioritizare a lucrurilor care contează cu adevărat. Învață-ne ce înseamnă să trăim cu mai puțin, astfel încât să ne putem concentra pe ceea ce contează cel mai mult. Dorim să fim înțelepți cu înțelepciunea de sus. Călăuzește-ne, ne rugăm. Amin

 “Răscumpărați vremea”

Doamne Isuse, Tu ai întotdeauna o sincronizare perfectă și Tu știi ce trebuie spus și făcut în fiecare moment al istoriei. Îți mulțumim pentru slujirea Ta perfectă în această lume. Te rugăm să ne înveți cum să ne folosim cât mai bine timpul pentru Tine, mai ales în contextul zilelor de pe urmă. Descoperă-ne unde ne pierdem timpul și dă-ne biruință asupra lucrurilor care știm că ocupă prea mult spațiu în viața noastră. Amin.

 “Căci zilele sunt rele”

Doamne, înțelegem că lumea se va sfârși foarte curând. Semnele sunt peste tot în jurul nostru. Cu toate acestea, uneori suntem atât de distrași de ocupația noastră sau de înșelăciuni, încât uităm că ne aflăm la marginea veșniciei. Condu-ne la un angajament total față de Tine și față de slujirea pe care o ai pentru noi, în mod individual. Recalibrează-ne viețile pentru a fi în ton cu voința Ta. Amin.

Mai multe sugestii de rugăciune

Mulțumiri și laude: Mulțumiți pentru binecuvântări specifice și lăudați-L pe Dumnezeu pentru bunătatea Sa.

Mărturisire: Luați-vă câteva minute pentru o mărturisire în taină și mulțumiți-I lui Dumnezeu pentru iertarea Sa.

Îndrumare: Cereți-i lui Dumnezeu să vă dea înțelepciune pentru provocările și deciziile curente.

Biserica noastră: Rugați-vă pentru nevoile bisericii regionale și mondiale (vezi foaia separată cu cererile).

Cereri locale: Rugați-vă pentru nevoile curente ale membrilor bisericii, familiei și vecinilor.

Ascultați și răspundeți: Luați-vă timp pentru a asculta vocea lui Dumnezeu și răspundeți prin laudă sau cântare

Imnuri sugerate

Urcă sus pe munte (#193); Așa cum sunt (# 178); Oare n-ați aflat voi încă (#456); Tot mai aproape (#347); E-al rugii mele ceas divin (#191);

10 comentarii

 1. Anonim

  N-ar strica să și verificați ce document urcați pe site, este cel din 2023! Mulțumim pentru seriozitate!

  1. apsurvivor

   Va sugerez sa verificati materialele in limba engleza pentru a va convinge personal ca am incarcat corect materialele. S-a lucrat la traducere si la incarcarea materialelor anul trecut. A existat un termen limita pana la care traducerile au ajuns din fiecare tara la Conferinta Generala.

 2. Ion Buciuman

  Timpul nostru este un dar primit de la Dumnezeu și managementul lui este o responsabilitate solemnă.

 3. Mugurel Rusu

  Rugăciunea este cel mai important factor care ne poate ține în aceste zile. Dumnezeu să fie cu fiecare dintre noi!

 4. Edita

  Mi-as fi dorit un grup de rugaciune romanesc. Locuiesc in State si in anii trecuti am luat parte la diferite grupe de rugaciune din alte parti ale lumii (pe zoom 24/7 united prayer “boiler room”). Exista un astfel de grup in Romania? Multumes!

  1. apsurvivor

   Exista grup romanesc de rugaciune pe zoom 24/7 united prayer de la ora 20, ora Romaniei

 5. Moisa Aura

  AMIN!!! Duhul sfânt să ne ajute să înțelegem și să punem în practică toate învățăturile pe care Domnul ni le dă..El să ne binecuvânteze pe toți cu multă dragoste, credință..❤️????????????

 6. Manuela Terenteac

  Nu e din 2024.

  1. apsurvivor

   S-a lucrat la traducere si la incarcarea materialelor anul trecut. A existat un termen limita pana la care traducerile au ajuns din fiecare tara la Conferinta Generala. Dar materialele sunt cele ale anului 2024.

 7. Aura Moisa

  AMIN!!! ❤️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *