ZIUA 7 – Cea mai urgentă nevoie a noastră

3

 O biserică care se închină

Veniţi să ne închinăm şi să ne smerim, să ne plecăm genunchiul înaintea Domnului, Făcătorului nostru!” (Psalmul 95:6).

Închinarea (ne)regulată

Un sondaj la nivel mondial realizat în 2018 în rândul adventiștilor de ziua a șaptea a constatat că doar 34% dintre familiile adventiste se implică în închinarea regulată de dimineață și de seară și doar 52% dintre membrii bisericii au timp de devoțiune personală. Poate o biserică cu un mesaj centrat pe închinare, un mesaj al timpului sfârșitului – întreita solie îngerească din Apocalipsa 14:6-12 – să transmită acest mesaj solemn dacă membrii săi nu sunt angajați cu credincioșie în închinarea personală și familială? Cu alte cuvinte, putem proclama eficient ceea ce mulți dintre noi nu fac zilnic?

Ellen White comentează: “Nu este nimic mai necesar în lucrare [lucrarea lui Dumnezeu]  ca rezultatele practice ale comuniunii cu Dumnezeu ” (Mărturii pentru biserică, vol. 6, p. 47). În altă parte, ea scrie: “Ca și patriarhii din vechime, cei ce pretind că Îl iubesc pe Dumnezeu ar trebui să ridice un altar Domnului oriunde își întind cortul…. Tații și mamele trebuie să-și înalțe adesea inima către Dumnezeu cu umilință, în rugăciuni fierbinți pentru ei și pentru copiii lor. Tatăl, ca preot al familiei, să pună pe altarul lui Dumnezeu jertfa de dimineață și de seară, iar soția și copiii să se unească în rugăciune și laudă. Domnul Isus va dori să rămână într-o astfel de casă.” (Îndrumarea copilului, pp. 518, 519)

Cea mai urgentă nevoie a noastră

Restaurarea închinării personale și familiale în rândul adventiștilor de ziua a șaptea este poate cea mai urgentă nevoie a timpului nostru. Dar nu va fi ușor. Astăzi ne confruntăm cu provocarea tehnologiei care ne ocupă tot mai mult timpul și ne alterează mintea. Dependența noastră de mass-media, în special de social-media, ne-a făcut să fim anxioși, iritabili, singuri, stresați, deprimați, fără somn și nefericiți cu poziția noastră în viață.

În mod ironic, cultul personal și cel al familiei au un efect opus. Închinarea ne liniștește mintea, diminuează singurătatea, reduce stresul, mărește pacea, ne satisface nevoile emoționale și ne învață mulțumirea. Ar putea fi altarul antidotul pentru mințile noastre zdruncinate și inimile neliniștite?

Acum, mai mult ca oricând, Dumnezeu ne cheamă să ne întoarcem la inima Sa, la momente consistente de împrospătare în prezența Sa. Din acest motiv, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a lansat inițiativa “Înapoi la altar”, un efort de referință pentru a reconstrui altarele personale și familiale distruse din biserica lui Dumnezeu. Până în 2027, sperăm să vedem cel puțin 70 la sută dintre membrii adventiști implicați dimineața și seara în închinarea personală și familială. Veți auzi mai multe despre această inițiativă în zilele următoare, dar cu toții putem începe acum să ne închinăm lui Dumnezeu cu credincioșie și consecvență. Dacă ne întoarcem la altar cu Dumnezeu, vom fi transformați după chipul Său și vom fi împuterniciți să Îi terminăm lucrarea!

Astăzi să cerem lui Dumnezeu o revărsare specială a Duhului Său Sfânt asupra experiențelor noastre de închinare cu El. Acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de binecuvântarea prețioasă a comuniunii cu Dumnezeu.

Să vorbim cu Dumnezeul nostru.

Timp de rugăciune (30-45 minute)

Rugăciuni folosind Cuvântul lui Dumnezeu – Psalmul 95:6

Veniţi să ne închinăm şi să ne smerim, să ne plecăm genunchiul înaintea Domnului, Făcătorului nostru!”

 “Veniți, să ne închinăm și să ne smerim”

Doamne, cât de des nu am reușit să realizăm cât de mare și de minunat și dincolo de înțelegerea umană ești Tu. Vastitatea universului nu Te poate cuprinde, și totuși, de prea multe ori nu Te onorăm și nu ne închinăm cu profund respect. Dă-ne o întrezărire a slavei Tale și ajută-ne să realizăm că meriți toată onoarea, slava și adorația. Amintește-ne să ne apropiem de Tine cu reverență și respect, recunoscându-Te ca Dumnezeul nostru puternic. Amin.

 “Să ne plecăm genunchiul înaintea Domnului, Făcătorului nostru”

Dumnezeu Creator, Tu ești cel mai mare Maestru Artist. Toate lucrurile pe care le-ai creat sunt frumoase și desăvârșite. Iubirea Ta este scrisă pe fiecare mugur care se deschide și pe fiecare frunză. Tu ești, de asemenea, adevăratul nostru Tată, Cel care ne-ai făcut, ne-ai dorit și ne-ai creat după chipul Tău. Cum putem realiza vreodată pe deplin onoarea pe care ne-ai acordat-o de a fi numiți copiii Tăi? Te lăudăm și ne închinăm Ție, Creatorul nostru! Amin.

Mai multe sugestii de rugăciune

Mulțumiri și laude: Mulțumiți pentru binecuvântări specifice și lăudați pe Dumnezeu pentru bunătatea Sa.

Mărturisire: Luați câteva minute pentru mărturisire în taină și mulțumiți lui Dumnezeu pentru iertarea Sa.

Îndrumare: Cereți lui Dumnezeu să vă dea înțelepciune pentru provocările și deciziile curente.

Biserica noastră: Rugați-vă pentru nevoile bisericii regionale și mondiale (vezi foaia separată cu cererile).

Solicitări locale: Rugați-vă pentru nevoile curente ale membrilor bisericii, familiei și vecinilor.

Ascultați și răspundeți: Luați-vă timp să ascultați vocea lui Dumnezeu și răspundeți cu laude și cântări.

Imnuri sugerate

Doresc a Ta prezență  (#192); Spirit Sfânt cu har divin (#143); Imn de laudă (#622).

3 comentarii

 1. Geanta Gabriela

  Ma bucur de inițiativa bisericii. El sa fie lăudat pentru aceasta.
  As vrea sa fac o mica observatie tehnica. Scrisul care exprima conținutul sa fie mai vizibil ,adică literele mai îngroșate și mai mari. Sa se poată citi ușor de oricine. Am văzut aceasta lipsa și la cartea Cine sunt adventiștiîn și ce cred. Coperta este alba și înscrisul este aproape alb. Domnul sa va binecuvinteze!

  1. apsurvivor

   Am tinut cont de sugestie si am corectat pentru zilele ramase.

 2. Dumitru Lavric

  Acest program de zece zile de rugaciune este foarte necesar si e la vremea cea mai potrivita. Materialul este foarte potrivit si foarte Actual.
  Durerea este ca in unile biserici nici nu cunosc si nici nu se petrec aceste zile de rugaciuni
  Bunul nostru Dumnezeu sa raspunda la rugaciunile tuturor care se roaga in aceste zece zile deosebite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *