Ziua 5 – Te voi căuta devreme

1

Isus, Cel care Se trezește devreme

Dar vine ceasul, şi acum a şi venit, când închinătorii adevăraţi se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr, fiindcă astfel de închinători doreşte şi Tatăl.” Ioan 4:23

Adevărul altarului

Există un “adevăr al altarului” în viața lui Isus pe care niciun creștin nu ar trebui să-l rateze. În ultimele zile am reflectat mult asupra altarelor din Scriptură și asupra vieții celor care le-au construit. Altarul este o metaforă pentru un loc și un timp de închinare la Dumnezeul  viu și adevărat. Nu este nevoie să posedăm un altar fizic pentru a ne închina lui Dumnezeu. De fapt, dacă un urmaș al lui Isus trăiește într-o comuniune cu Dumnezeu consecventă, serioasă și cufundată în Biblie, el sau ea a ridicat deja un altar la fel de real ca cel pe care Ilie l-a reconstruit pe Muntele Carmel (1 Regi 18).

Vedem un astfel de “altar” în viața lui Isus. În mijlocul unei vieți aglomerate de slujire zilnică, amenințări constante și atacuri usturătoare din partea diavolului, Isus și-a făcut timp pentru perioade lungi de rugăciune și închinare. El, care era egal cu Tatăl (Filipeni 2:6), a considerat totuși că este important să “se oprească și să știe” că Dumnezeu este Dumnezeu (Psalmul 46:10). Isus a înțeles de la o vârstă fragedă că pentru chemarea Sa era  nevoie de o legătură constantă cu Tatăl Său. Aceasta era singura cale de a duce păcatele lumii pe cruce.

Se caută cercetători matinali

În Marcu 1:35, Isus s-a sculat “pe când era încă întuneric de tot” și a găsit un loc liniștit și solitar pentru a vorbi – și a asculta – cu Tatăl Său. Ziua precedentă fusese petrecută toată în slujire – vindecând bolnavi, scoțând demoni și răscumpărând pe cei pierduți. Când s-au trezit, ucenicii au observat că Isus dispăruse și au plecat în căutarea Lui. ” Şi, când L-au găsit, I-au zis: „Toți Te caută” ” (Marcu 1:37). Răspunsul lui Isus este un memento puternic al binecuvântării care îi așteaptă pe toți cei care au grijă de altarul de dimineață și de seară.

“Haidem să mergem în altă parte, prin târgurile şi satele vecine, ca să propovăduiesc şi acolo, căci pentru aceasta am ieşit”, a spus Isus (Marcu 1:38). Ați înțeles? Isus s-a confruntat cu o dilemă puternică. Să rămână în locul în care se afla – casa lui Petru – și să continue slujirea rodnică acolo. Sau, să părăsească acel loc pentru teritorii de slujire noi, neexperimentate. Puțini creștini din ziua de azi ar renunța la un moment rodnic de slujire pentru unul necunoscut. Cu toate acestea, Isus a făcut exact acest lucru fără ezitare. Cum a luat El decizia corectă? Dumnezeu Tatăl îi dezvăluise lui Isus planurile pentru acea zi în timpul timpului Său de devoțiune privată. Tatăl a afirmat scopul lui Isus în timp ce El se ruga și aștepta în prezența Sa.

Prieteni, atunci când nu-L căutăm pe Dumnezeu devreme în închinare și rugăciune, pierdem planurile lui Dumnezeu pentru ziua noastră și afirmarea scopului nostru. Să ne rugăm astăzi pentru angajamentul de a ne trezi devreme și de a petrece timp cu Dumnezeu, pentru ca El să ne pregătească să împlinim scopul Său pentru ziua și viața noastră.

Să vorbim cu Dumnezeul nostru.

Timp de rugăciune (30-45 minute)

Rugăciuni folosind Cuvântul lui Dumnezeu – Ioan 4:23

“Dar vine ceasul, şi acum a şi venit, când închinătorii adevăraţi se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr, fiindcă astfel de închinători doreşte şi Tatăl.”

” Închinătorii adevărați “

Tată, învață-ne cum să ne închinăm Ție în activitățile noastre de zi cu zi, atât în aspectele importante cât și în cele banale ale vieții noastre. Fie ca noi să nu ne mai compartimentăm credința, să nu ne mai gândim la închinare doar ca la un eveniment de Sabat, ci să o vedem cu adevărat ca pe cel mai fericit mod de viață. Fie ca noi să fim în permanență conectați la Tine și să trăim ca închinători adevărați ai singurului Dumnezeu adevărat. Amin.

 “Închinați-vă Tatălui în Duh și adevăr”

Îți mulțumim, Doamne, că ne putem închina Ție de oriunde ne-am afla și oricând dorim. Tu ne auzi, fie că suntem acasă, la serviciu, la biserică sau în călătorie. Îți aducem laudă pentru această disponibilitate 24/7 pentru copiii Tăi. Doamne, călăuzește-ne în tot adevărul prin Duhul Tău cel Sfânt, astfel încât închinarea noastră, da, viețile noastre, să fie în armonie cu tot adevărul. Îți mulțumim, Doamne, pentru că ne conduci într-o experiență de închinare adevărată. Amin.

 “Tatăl Își dorește astfel de oameni”

Tată milostiv, dragostea Ta pentru noi este dincolo de orice înțelegere. Tu dorești ca noi să fim aproape de Tine. Tu ne cauți în mod activ și ești atât de dornic să devii totul pentru noi. Iartă-ne atunci când Te-am ignorat și nu am petrecut prea mult, sau deloc, timp zilnic cu Tine. Știm că Tu nu Te impui cu forța asupra noastră. Îți mulțumim pentru asigurarea că, dacă Te invităm să fii în strânsă legătură cu  noi, Tu vei fi printre noi. Amin.

Mai multe sugestii de rugăciune

Mulțumiri și laude: Mulțumiți pentru binecuvântări specifice și lăudați pe Dumnezeu pentru bunătatea Sa.

Mărturisire: Luați câteva minute pentru mărturisire în taină și mulțumiți lui Dumnezeu pentru iertarea Sa.

Îndrumare: Cereți lui Dumnezeu să vă dea înțelepciune pentru provocările și deciziile curente.

Biserica noastră: Rugați-vă pentru nevoile bisericii regionale și mondiale (vezi foaia separată cu cererile).

Solicitări locale: Rugați-vă pentru nevoile curente ale membrilor bisericii, familiei și vecinilor.

Ascultați și răspundeți: Luați-vă timp să ascultați vocea lui Dumnezeu și răspundeți cu laude și cântări.

Imnuri sugerate

Pe Isus cât mai devreme  (#349); Când ești apăsat de durere (#125); Zi de zi și-n fiecare clipă (#230); Vino, Te-aștept (#364)

Un comentariu

  1. Chircă Marius

    Legătura cu Dumnezeu este esențială în aceste vremuri grele .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *