Ziua 9: Lucrarea Duhului Sfânt

2

”După aceea, am văzut coborându-se din cer un alt înger, care avea o mare putere; şi pământul s-a luminat de slava lui… Apoi am auzit din cer un alt glas, care zicea: ‘Ieşiţi din mijlocul ei, poporul Meu, ca să nu fiţi părtaşi la păcatele ei şi să nu fiţi loviţi cu urgiile ei!’” (Apocalipsa 18:1, 4).

Mărturie

”Cea mai mare nevoie a noastră este lucrarea interioară a Duhului Sfânt. Duhul este divin în toate lucrările și manifestările Sale. Dumnezeu vrea să aveți înzestrarea spirituală a harului, iar apoi veți lucra cu o putere de care nu v-ați dat seama niciodată mai înainte. Dragostea, credința și nădejdea vor fi prezente continuu. Înaintați prin credință, fiind convinși că Duhul Sfânt vă însoțește” (Ellen White, Evanghelizare, p.299)

Într-o zi va avea loc o mare redeșteptare în mijlocul adevăratului popor al lui Dumnezeu de pe întreg pământul. Duhul Sfânt se va coborî cu mare putere. Această manifestare a Duhului Sfânt a fost comparată în timpurile biblice cu ploaia târzie care cădea în Orientul Mijlociu, aducând holdele la maturitate și seceriș (Zaharia 10:1).Într-o zi, poporul lui Dumnezeu va ieși să-și  împărtășească credința în orice mod posibil. Prin Hristos vor fi făcute minuni. Mii, poate milioane vor fi salvate. Lucrarea Duhului Sfânt este aceea de a salva pe cei pierduți  și nu este bucurie mai mare decât să iei parte la aceasta  lucrare.

Într-un Sabat, Lance și soția sa Renae au venit pentru prima dată biserica adventistă. Cineva lăsase la ușa lor cartea Bible Readings for the Home. Din cauza anumitor situații din viața lor, Lance si Renae au hotărât să vadă ce are de spus cartea. Examinând-o, au remarcat subiectul Sabatului, care le-a stârnit interesul. Au studiat amănunțit acea secțiune și au fost convinși că au nevoie să găsească biserica care a tipărit acea carte.

Observând că fusese tipărită de adventiștii de ziua a șaptea au localizat biserica noastră și ne-au vizitat Sabatul următor. Lance a arătat cartea Bible Readings for the Home și a întrebat: ”Biserica ta tipărește această carte?” ”Da, noi o tipărim ” am răspuns. ”Grozav,” a continuat Lance, ”avem o mulțime de întrebări. Este vreo șansă să vii la noi și să ne predai studii biblice?” Desigur , i-am asigurat că voi fi încântat să fac acest lucru.

Când i-am vizitat, am aflat că Lance si Renae împreună cu cei doi băieți ai lor își doreau mari schimbări în viața lor. Deveniseră victime ale alcoolului și al abuzului de droguri, iar căsnicia lor era grav afectată. Știam că au nevoie de puterea eliberatoare a lui Isus. În timp ce  le împărtășeam Evanghelia, rugându-mă neîncetat în gând  pentru ajutorul lui Dumnezeu, am putut vedea cum Duhul Sfânt ii convingea în mod profund. Am terminat prezentarea Evangheliei și am întrebat: ”Există vreun motiv pentru care nu ați vrea să vă predați viața lui Hristos?”  Ei au răspuns că erau foarte fericiți pentru iertarea și mântuirea lui Isus. Am îngenuncheat atunci în rugăciune și i-am condus într-o rugăciune de mărturisire și acceptare a lui Isus ca Domn și Mântuitor. Cu ochii în lacrimi au repetat rugăciunea după mine, apoi ne-am ridicat în picioare cu bucurie. Puterea făcătoare de minuni a Duhului Sfânt era cât se poate de evidentă. Acum erau amândoi copii ai lui Dumnezeu.

Când am ajuns la următoarea întâlnire săptămânală, abia făcusem trei pași în sufragerie când Lance m-a  întrebat: ”Pastore, ce crezi despre fumat? Crezi că un creștin ar putea să fumeze?” I-am sugerat să studiem în seara aceea despre subiectul vieții sănătoase, ceea ce am și făcut. Ca urmare a studiului biblic și a vizitelor ulterioare, Lance si Renae s-au eliberat de toate lanțurile cu care Satana îi înrobise. Curând au fost botezați și amândoi au devenit ajutoare puternice pentru cauza lui Hristos, împărtășind mărturia lor și ținând studii biblice cu membrii din familia lor și cu prieteni. Ei au început să fie părtași la lucrarea Duhului Sfânt răspândind Evanghelia la toți cei din jurul lor. Ce minune!

Versete biblice pentru rugăciune

 • Matei 28:19, 20 – Fiecare urmaș al lui Hristos trebuie să facă ceea ce poate pentru a răspândi Evanghelia mântuirii.
 • Ioan 16:13 – Când Duhul Sfânt lucrează, oamenii sunt atrași către adevărul Cuvântului lui Dumnezeu.
 • Faptele apostolilor 4:29-31 – Biserica timpurie a cerut lui Dumnezeu să îi umple cu Duhul Sfânt, pentru a putea rosti Cuvântul lui Dumnezeu cu îndrăzneală.
 • Efeseni 4:11, 12 – Darurile Duhului Sfânt sunt date pentru înzestrarea creștinilor în vederea lucrării de slujire și pentru zidirea bisericii.
 • Faptele apostolilor 9:36-42 – Scopul minunilor este ca oamenii să poată avea dovezi prin care să creadă în Isus
 • Marcu 16:15-18 – Mergeți în toată lumea, vindecați bolnavi, predicați solia, arătați tuturor caracterul lui Dumnezeu.
 • Isaia 6:8 – Iată-mă, Doamne. Trimite-mă.

Sugestii pentru rugăciune

 • Tată Ceresc, fă-mă slujitorul Tău și ajută-mă să împărtășesc solia iubirii și mântuirii Tale.
 • Prin harul Tău, Doamne, mă consacru pentru a fi instruit și înzestrat  să împărtășesc Evanghelia în modul pe care îl alegi pentru mine.
 • Botează-mă în Duhul Tău cel Sfânt, astfel încât să fiu condus din interior, să depășesc obstacolele și temerile. Fă-mă un canal al puterii Tale și solia mântuitoare a lui Hristos Cel răstignit și înviat.
 • Binecuvântează eforturile pastorilor, ale lucrătorilor biblici, instructorilor și evangheliștilor din toată lumea. Umple-i cu mare putere și autoritate. Fie ca milioane din copiii Tăi să fie salvați chiar în acest an!
 • Te rugăm ca familiile noastre să dea pe față iubirea Ta în casele și bisericile noastre. Îți cerem să aduci armonie în familii, să vindeci relațiile distruse, să ocrotești pe cei vulnerabili de abuzuri și  arată-Ți puterea sfințitoare În situațiile aparent fără speranță.
 • Fă ca membrii bisericii noastre din toată lumea să se hrănească zilnic din Cuvântul lui Dumnezeu. Fă ca și noi să Te căutăm zilnic în rugăciune personală. Adu-ne aminte că fără Tine nu putem face nimic.
 • Îți cerem să scoți la lucru asistenți medicali și medici care să planteze noi biserici printre cele 1978 grupuri etnice din cele 22 de țări din Diviziunea Africii Centrale și de Vest.
 • Ne rugăm pentru cele 49 milioane de persoane din cele 19 orașe din Diviziunea Trans-Europeană la care s-a ajuns cel mai puțin.
 • Doamne, Te rugăm, fă ca tineretul nostru nu numai să predice, ci ei înșiși să fie Cerem ca Dumnezeu să binecuvânteze eforturile pentru  Ziua Mondială a Tineretului și inițiativa Implicarea Totală a 100.000 de Tineri.
 • Ne rugăm pentru cele șapte persoane din lista noastră de rugăciune. Dă-le inimi care să Te cunoască așa cu spune Cuvântul Tău în Ieremia 24:7.
 • Cereri de rugăciune locale :

 Imnuri sugerate

N-auzi tu când zice Domnul (#446); Veniți, căci vreau a spune (#386); Eu vin zi de zi (#231); Zi de zi, Eu te chem (#463) ;

Traducere: Alina Dica

2 comentarii

 1. Doina Tutuianu

  De unde as putea face rost de tot materialul.celor zece zile va rog ?

  1. Apsurvivor

   Pe pagina “Teme zilnice de rugaciune” gasiti tot materialul în format .pdf. Îl puteți descarcade acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *