Ziua 3: Biruința prin Duhul Sfânt

0

”Zic dar: umblați cârmuiți de Duhul şi nu împliniți poftele firii pământești.”  Galateni 5:16

Mărturie

 În El nu se găsea nimic care să răspundă la amăgirile lui Satana. El nu S-a lăsat ademenit de păcat. Nici chiar printr-un gând nu S-a supus ispitei. Așa poate să fie și cu noi. Natura omenească a lui Hristos era unită cu cea dumnezeiască; El era pregătit de luptă prin locuirea lăuntrică a Duhului Sfânt. Iar El a venit să ne facă părtași de natura Lui dumnezeiască. Câtă vreme suntem legați de El prin credință, păcatul nu mai are putere asupra noastră. Dumnezeu apucă mâna credinței noastre și o ajută să se țină tare de dumnezeirea lui Hristos, ca noi să putem ajunge la desăvârșire de caracter” ( Ellen White – Hristos, Lumina Lumii, p.123).

Jerry era un om obișnuit cu munca grea. El și-a petrecut cea mai mare parte a vieții sale de adult ca fierar, construind poduri și zgârie-nori. El era tipul care umbla la sute de metri deasupra pământului pe o grindă îngustă de fier pentru  a o suda cu altă grindă de fier. Dar chiar dacă  Jerry  era talentat și  harnic, el își distrugea corpul cu alcool, țigări, droguri, femei și o viață dezordonată. Ori de cate ori un creștin venea să muncească cu el, Jerry îl persecuta verbal și emoțional, sperând astfel să-l alunge de la muncă. Jerry ura creștinismul și creștinii.

Când Jerry s-a apropiat de vârsta de 50 de ani, a început să fie deprimat. Într-o zi a hotărât să-și pună capăt zilelor. În timp ce conducea mașina spre casă pentru a se sinucide, a văzut pe  autostradă un indicator  pentru biserica adventistă de ziua a șaptea. Duhul Sfânt i-a pus un gând în minte : ”Poate că ei mă pot ajuta.” Așa că Jerry a intrat în parcare tocmai când se terminaseră cursurile școlii bisericii, a abordat pe directorul școlii  și a murmurat ceva de genul că are nevoie de ajutor. Directorul i-a dat numărul meu de telefon și i-a spus: ”Acesta numărul de telefon al pastorului nostru. Sună-l, te rog.” Când Jerry m-a sunat în acea seară, mi-a spus că are probleme și m-a întrebat dacă îl pot ajuta. Am sunat la un prezbiter și am mers împreună direct acasă la Jerry.

Jerry ne-a povestit totul și a adăugat: ”Nu-mi vine să cred că am decăzut atât, încât să am un pastor în casă.” A spus că a încercat tot ce poate oferi lumea, dar fără să găsească satisfacție, așa că a decis să se sinucidă. Atunci, i-am zis: ”Jerry, încă nu ai încercat totul, pentru că încă  nu ai încercat pe Isus.”  ”Ai dreptate”, a spus el rânjind. ”Nu L-am încercat pe Isus. Deci, ce trebuie să fac ca să-L încerc?” I-am împărtășit mesajul Evangheliei în mod simplu si am întrebat: ”Este vreun motiv pentru care nu ai vrea să-L primești pe Isus în viața ta?” Jerry spuse: ”Nu, pentru că dacă nu face ceva pentru mine în seara asta, mă voi sinucide.”

Invitându-l pe Jerry să îngenuncheze împreună cu noi, i-am cerut să repete după mine o rugăciune. Îndată ce am spus cu toții ”Amin”, Jerry m-a apucat de braț și a zis: ”Ai văzut?”  ”Ce să văd?” am întrebat. « Imediat după ce am spus ‘Amin’, am deschis ochii și am văzut un om plutind deasupra capului meu, cu o privire răutăcioasă pe chip, apoi a dispărut prin tavan. Trebuie să mă credeți!” ”Te cred, Jerry”, i-am spus. ”Cum te simți acum?” După un moment de gândire a spus: ”Mă simt bine, cu adevărat bine. Nu m-am mai simțit așa de bine de foarte mult timp. Ce mi s-a întâmplat?” I-am explicat: ”Jerry, tocmai i-ai cerut Domnului Isus să vină în viața ta și să-ți ierte păcatele. Acum El locuiește in inima ta. Acel duh rău pe care l-ai văzut, încerca să te facă să-ți iei viața, dar Isus l-a alungat.”

Mare bucurie a umplut casa lui Jerry în seara aceea, atât de mare încât Jerry nu putea dormi. A umblat peste tot prin casă și a scos totul: alcool, droguri, reviste și orice a putut găsi ca fiind păcătos. A pus totul într-o pungă de plastic pe care a îngropat-o la 2 metri în livadă. A doua zi s-a dus la o pepinieră și a cumpărat un copac pe care să-l planteze deasupra tuturor lucrurilor pe care le îngropase. Când m-am dus la el în vizită, mi-a arătat copacul și a spus: ”Pastore, groapa din pământ și acest copac reprezintă viața mea. Vechiul Jerry este îngropat acolo și acest nou pom fructifer îl reprezintă pe noul Jerry, fiindcă acum trăiesc o nouă viață!”

Texte biblice pentru rugăciune

 • Ioan 16:8-11 – Este lucrarea Duhului Sfânt să ne convingă de păcat și să ne conducă la Isus.
 • Ezechiel 36:25, 26 – Ni s-a promis o inima nouă, o minte nouă, o viață nouă
 • 2 Corinteni 5:17 – Dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus.
 • Ioan 8:36 – Poți să fii cu adevărat liber prin Isus Hristos.
 • 1 Tesaloniceni 4:3 – Este voia lui Dumnezeu pentru tine să umbli în biruință asupra păcatului
 • Romani 6:14 – Păcatul nu va mai stăpâni asupra ta
 • Matei 5:29, 30 – Desparte-te de oricine și orice te-ar ispiti la păcat.
 • Romani 12:21 – Înlocuiește oamenii și lucrurile negative cu oameni și lucruri pozitive.
 • Galateni 5:19, 26 – Dorințele rele ale firii pământești pot fi supuse de roada Duhului.

În fiecare zi, când ne predăm lui Isus și ne rugăm, primim iertarea și harul Său. După cum copiii lui Israel mergeau zilnic să primească mană din ceruri, tot așa și noi ne reînnoim zilnic relația noastră cu Isus, Pâinea Vieții. (Ioan 6:58). Prin prezența Duhului Sfânt care lucrează în viețile noastre, Îi mărturisim lui Dumnezeu păcatele noastre, acceptăm neprihănirea lui Isus în dreptul nostru și suntem făcuți în stare să rezistăm ispitelor diavolului (Galateni 5:16).

Sugestii pentru rugăciuni

 • Doamne, știu că este voia Ta pentru mine să birui păcatul prin puterea Ta. Te rog, umple-mă cu Duhul Tău Cel Sfânt și călăuzește-mă în tot adevărul (Ioan 16:13)
 • În Numele lui Isus și prin sângele Său, mustru pe Satan și duhurile rele din viața mea. Te rog, Doamne, alungă-l din viața și din casa mea. Fă ca doar adevărul și neprihănirea să locuiască în mine.
 • Tată Ceresc, umple complet viața mea cu prezența Duhului Sfânt. Fă ca puterea Sa să curgă prin mine ca să lucrez cu cei ce sunt încă prinși în păcat. Adu-i la Hristos, astfel încât lanțurile păcatului să fie zdrobite.
 • Doamne, ajută-ne să fim răbdători și buni, arătând dragostea și mila Ta pentru cei care ne supără sau ne învinuiesc.
 • Ne rugăm pentru cei care au grijă de bătrânii sau bolnavii din familiile lor. Dă-le răbdare, putere și iubire.
 • Doamne, Te rugăm să liniștești teama celor care înfruntă boli în faza terminală. Dă-le curaj și pacea lui Isus.
 • Ne rugăm pentru Departamentul Școlii de Sabat și Lucrarea Personală din fiecare biserică locală, atunci când ei merg la cei din jur cu o slujire plină de dragoste, cu studii biblice și mărturii personale.
 • Ne rugăm pentru botezul cu Duhul Sfânt peste tot tineretul nostru și tinerii lideri, așa cum ai promis în Fapte 1:8. Ne rugăm în mod special pentru binecuvântarea Domnului peste tineretul implicat în programul ”Give Him 20” și în alte inițiative de rugăciune.
 • Doamne, Te rugăm să ne arăți o strategie dată de Tine ca să ajungem la cetățile Ierihon ale lumii de azi cu cele Trei Solii Îngerești și să conducem pe tinerele Rahav din fiecare oraș la mântuirea în Hristos.
 • Te rugăm să binecuvântezi programul celor ”100 de Zile de Rugăciune” (27 martie – 4 iulie 2020) care precedă Sesiunea Conferinței Generale 2020. Revarsă Duhul Tău Cel Sfânt în timp ce ne rugam pentru înțelepciune și revenirea Ta în curând.
 • Ne rugăm de asemenea pentru lista noastră de șapte sau mai multe persoane ( numiți-le pe nume, dacă este potrivit).
 • Cereri de rugăciuni locale

Imnuri sugerate :

Doamne, ia Tu viața mea (#360); Tot Mai aproape (#347) ; Eu vreau pe Isus și iubirea Sa (#372) ; Pretutindeni cu Isus (#253) ; Spre Cel din slăvi (#34)

Traducere: Alina Dica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *