Ziua 4: Botezul cu Duhul Sfânt

0

Pe când se afla cu ei, le-a poruncit să nu se depărteze de Ierusalim, ci să aștepte acolo făgăduința Tatălui, „pe care”, le-a zis El, „ați auzit-o de la Mine. Căci Ioan a botezat cu apă, dar voi, nu după multe zile, veți fi botezați cu Duhul Sfânt.” (Fapte 1:4,5)

Mărturie

„Când veți fi botezați cu Duhul Sfânt, veți înțelege mai mult decât înainte bucuria mântuirii” (Ellen White, Manuscript Releases, vol.5, p. 231).

Am fost in vizită la un bărbat care era pe patul de moarte în urma unei boli incurabile. M-am rugat și am încercat să-i vorbesc despre dragostea și mila lui Dumnezeu pentru a-l încuraja, dar când am plecat, mi-am dat seama că eram fără putere in acea situație – ca și mulți alți creștini. Comparând viața mea și a altor creștini cu creștinii Noului Testament, contrastul era izbitor. În urma acestei vizite m-am hotărât să studiez temeinic subiectul Duhului Sfânt în Biblie. Într-un final, am studiat 273 de texte în original, texte care vorbesc direct despre lucrarea Duhului Sfânt. Am găsit peste 2000 de paragrafe în scrierile Ellen White pe acest subiect.

În studiul meu am descoperit botezul cu Duhul Sfânt. Acea experiență a schimbat viața lui Petru, Pavel și a tuturor acelora care au primit Duhul lui Dumnezeu în plinătatea lui. Chiar și Isus a fost însuflețit de Duhul Sfânt, căci Isus a rămas în magazia lui de tâmplar până când Duhul Sfânt a coborât peste el în chip de porumbel. După ce a primit Duhul Sfânt, Isus a început lucrarea lui de Mesia.

În istorisirile biblice găsim dovezi care indică faptul că puterea Duhului Sfânt a fost dăruită. Într-o vineri seara, în jurul orei 10:00, fetița noastră de 8 ani a strigat-o pe mămica. În timp ce soția mea mergea la fiica noastră, eu am decis sa merg in biroul meu să mă rog. În timp ce mă rugam, am simțit prezența divină a lui Isus în cameră. Am început să-I cer Domnului cu ardoare  și foame prezența Duhului Său în viața mea. Curând, L-am văzut pe Isus stând la ușa bisericii, așezând cu dragoste mâinile Sale străpunse de piroane pe umărul fiecărui membru. M-a întrebat: „Îi iubești pe copiii Mei?” Puteam spune că îi iubesc, dar trebuia să admit că erau câțiva mai dificili, greu de iubit. Lacrimi au început să cadă în timp ce îmi mărturiseam păcatul. Apoi am văzut picioarele străpunse stând in dreptul amvonului de unde predicam în fiecare săptămână. Isus a spus „Am murit pentru ca fiecare om din lume să fie iertat și salvat. Predici tu evanghelia în fiecare săptămână cu înflăcărare pentru sufletele pierdute?” Puteam spune că era dorința mea să predic Evanghelia cu ardoare pentru a-i salva pe cei pierduți, dar în prezența Lui m-am simțit nevrednic. Lacrimi curgeau în timp ce mărturiseam lui Isus păcatul meu. Apoi am văzut coroana de spini pusă cu forța  pe fruntea Lui. L-am auzit pe Isus spunând „M-am umilit până la moarte și încă moarte pe cruce. Cauți laude de la oameni?” Aș fi putut spune că nu voiam lauda oamenilor, dar am recunoscut cu lacrimi în ochi că mă luptam cu mândria. M-am simțit cu totul  nevrednic și de neacceptat în prezența Lui, iar lacrimile curgeau tot mai abundent. Dintr-o dată, Isus și-a dat mantia la o parte și am văzut locul în care sulița L-a străpuns. A spus „Pe cei ce vin la mine nu îi voi da niciodată afară.”

Am simțit atunci dragostea profundă și acceptarea Domnului cum nu am mai simțit-o niciodată. Știam că păcatele mele erau iertate și știam că am fost acceptat de El. Mă bucuram de acea descoperire când am auzit-o pe soția mea coborând scările. M-am uitat la ceas; era miezul nopții. Două ore mi s-au părut a fi câteva minute. Nu eram pregătit să vorbesc despre ce s-a întâmplat, așa că am mers înapoi în pat si m-am întors cu spatele la ușă, ca soția mea să nu-și dea seama că sunt treaz. Intrând în cameră, a întrebat, ”Ce s-a întâmplat cu tine?” Eu am spus „Ce vrei să spui?” „Știu că ceva s-a întâmplat. Îmi dau seama. Spune-mi ce s-a întâmplat”. I-am spus tot, și soția mea a mers imediat în sufragerie pentru un timp de rugăciune intimă. Puteam auzi cum strigă la Dumnezeu ca și ea să fie binecuvântată.

Ziua următoare, în Sabat, am simțit puterea lui Dumnezeu când am predicat. Mai mulți oameni au luat o hotărâre pentru Hristos în acea zi. După aceea un bărbat m-a întrebat „Frate pastor, s-a întâmplat ceva cu tine noaptea trecută?” Uimit, am zis „De ce întrebi?”. El a spus: „Știu că ceva s-a întâmplat cu tine noaptea trecută. Tot timpul cât ai predicat, fața ta strălucea.” Când i-am împărtășit ce s-a întâmplat, a spus, “Cu siguranță Domnul a fost la tine”. În acel an, 37 de persoane și-au predat viața lui Isus. În anii care au urmat, sute de oameni au luat hotărâri pentru Hristos. Domnul Isus să fie lăudat pentru veșnicie!

Versete biblice pentru rugăciune

 • Luca 3:21, 22 – După botez, Isus s-a rugat ca Duhul Sfânt să vină peste El.
 • Faptele Apostolilor 1:5-8 – Veți primi putere când va coborî Duhul Sfânt peste voi.
 • Faptele Apostolilor 2:1-4 – Toți s-au umplut cu Duhul Sfânt și au început să vorbească în alte limbi.
 • Faptele Apostolilor 4:31 – Biserica primară a primit putere atunci când s-au rugat ca Duhul Sfânt să vină asupra lor.
 • Faptele Apostolilor 8:15-17 – Ei fuseseră botezați cu apă în numele lui Isus, dar aveau nevoie să primească Duhul Sfânt.
 • Luca 11:11-13 – Botezul cu Duhul Sfânt este dat celor care Îl caută în rugăciune.
 • Faptele apostolilor 5:31, 32 – Duhul Sfânt va fi dat celor ce doresc să asculte.

Sugestii pentru rugăciune

 • Tată ceresc, Te rog să mă botezi cu Duhul Sfânt ca să- ca să pot trăi și iubi ca Tine cu succes.
 • Cea mai mare dorință a mea, Doamne Isuse, este să Te reprezint bine in lume. Te rog să-mi pregătești inima pentru a primi Duhul Sfânt și a împărtăși dragostea Ta cu oamenii din viața mea.
 • Te rog să mă conduci în tot adevărul pentru ca să fac totdeauna acele lucruri care sunt plăcute Ție. Fie ca Duhul Tău cel Sfânt să-mi descopere ce Tu vrei ca eu să știu și să împărtășesc cu alții. Fă ca poverile și convingerile să vină de la Tine și nu din tendințele mele egoiste.
 • Ne rugăm ca cei dragi ai noștri care au părăsit credința să-si amintească cum era când erau cu Tine și să tânjească după o reuniune cu Tine. Ajută-i să simtă și să accepte dragostea și iertarea Ta.
 • Doamne, cerem protecția Ta pentru misionarii care lucrează în locuri periculoase.
 • Ne rugăm pentru cele 16 milioane de persoane din cele 6 orașe din diviziunea Pacificul de Sud la care s-a ajuns cel mai puțin. Ne rugăm pentru botezul zilnic cu Duhului Sfânt pentru membrii  care îi caută cu dragoste pe cei pierduți.
 • Ne rugăm ca Duhul Sfânt să ne ajute să știm cum să ajungem la cei 406 milioane de oameni din 105 orașe din Diviziunea Asia de Nord – Pacific la care s-a ajuns cel mai puțin.
 • Te rugăm să binecuvântezi departamentul capelanilor adventiști care mobilizează capelanii și membrii interesați să lucreze cu cei din închisoare.
 • De asemenea ne rugăm pentru lista noastră de șapte sau mai multe persoane.
 • Cereri de rugăciune

Imnuri sugerate

Spirit Sfânt cu dar divin (#143); O, Duh divin, prea Sfânt (#144); Ploaia târzie promisă (#531); Spirit Sfânt ce dai putere (#147); Spirit Sfânt al Tatălui (#138); Voia Ta, Doamne (#361).

Traducere: Adriana Gheață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *