Ziua 5: Privilegiul parteneriatului

0

Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus, iată că toate lucrurile s-au făcut noi” 2 Corinteni 5:17.

DEVOȚIONAL

Când mi-am predat inima lui Isus la vârsta de 19 ani, toată viața mea s-a schimbat. Studiul Bibliei și rugăciunea au devenit tovarășii mei zilnici. Abia așteptam să merg la orele de rugăciune, grupe de studiu biblic, Școala de Sabat și la biserică – oriunde era prezentat Cuvântul Domnului și erau împărtășite experiențe personale.  Tânjeam tot mai mult după persoana Domnului Isus. Cu cât Hristos umplea mai mult inima mea, cu atât se schimbau gusturile mele în privința muzicii, distracției, îmbrăcămintei. Totul se schimbase! Instructorul meu de la Școala de Sabat, pe care îl apreciam foarte mult, obișnuia să spună că atunci când ne predăm cu totul lui Hristos, consacrând viețile noastre pentru lucrarea Sa ”nu ne vom mai potrivi pe viitor plăcerilor de mai înainte, ci prin credința în Fiul lui Dumnezeu vom călca pe urmele Lui, vor reflecta caracterul Lui… Găsim plăcere în lucrurile pe care cândva le uram și urâm ceea ce iubeam cândva” (Calea către Hristos, p. 58 -adaptat).

Am descoperit că este foarte adevărat. În inima mea a înflorit dorința de a spune oricui că Hristos m-a iubit și mi-a iertat păcatele, că eram curată și valoroasă.  ”De îndată ce cineva vine la Hristos, în inima lui se naște dorința de a face cunoscut și altora ce minunat prieten a găsit în Hristos; căci adevărul mântuitor și sfințitor nu poate fi ascuns în inima sa.  Dacă suntem îmbrăcați cu neprihănirea lui Hristos si plini de  bucuria Duhului Sfânt care  locuiește în noi, nu vom putea să tăcem. Dacă am gustat și am văzut că Domnul este bun, vom avea ceva de spus” (Calea către Hristos, p. 78)

De unde să încep ? Nu aveam nici cea mai mica idee cum să mărturisesc altora, așa ca m-am rugat și L-am întrebat pe Dumnezeu ce ar trebui să fac. M-a impresionat versetul: ”Fără plată ați primit, fără plată să dați” (Matei 10:8) Era mai ușor de spus decât de făcut. Ce să le spun? mă gândeam. În timp ce studiam am găsit acest citat: ”Ei [demonizații] purtau în propria persoană dovada că Isus era Mesia. Ei puteau spune ceea ce știau, ce văzuseră, ce auziseră și ce simțiseră singuri din puterea lui Hristos. Lucrul acesta îl poate face oricine a fost atins în inima lui de harul lui Dumnezeu… Putem spune cum am pus la probă făgăduința Lui și am văzut că este adevărată. Putem mărturisi ceea ce știm despre harul lui Hristos. Aceasta e mărturisirea pe care o cere Domnul și din lipsa căreia lumea piere” (Hristos, Lumina Lumii, p. 340) Am așteptat ca Domnul să-mi dea ocazii de a da mărturie pentru El.

Lucram ca secretară, când au apărut știri pe ecranul televizorului avertizând că un uragan teribil a lovit statul american Florida și că se îndrepta spre nord de-a lungul coastei atlantice spre  Carolina. În timp ce urmăream transmisia, Ginger, una dintre colegele mele, a întrebat: ”Ce se întâmplă?  Lucrurile au luat-o razna!” Am izbucnit:  ”Vine Isus!”  Nu lucram de mult timp acolo și am fost surprinsa că am răspuns atât de firesc. M-am întors repede la biroul meu. Imediat, Ginger a venit la biroul meu  și s-a trântit într-un scaun. Apoi mi-a spus: ”Deci, spune-mi și mie cum e cu revenirea asta a lui Isus. Vreau să știu!” M-am rugat în gând și i-am prezentat un scurt studiu despre semnele revenirii lui Isus, apoi i-am povestit  cum îmi pregătesc  inima să-L cunosc ca Prieten personal și mă pregătesc să-L întâlnesc. Am invitat-o să facă același lucru. Dumnezeu deschisese o ușă, iar eu am ales sa intru pe ea.

Dumnezeu mi-a dat privilegiul de a lucra cu El de aproape 40 de ani. Am fost lucrător biblic; am predat Biblia  într-o scoală adventistă timp de 6 ani ; am predicat în fața a mii de oameni în Filipine; am povestit experiențele mele la sute de elevi de liceu în timpul săptămânilor de rugăciune; și am condus seminarii în cadrul întâlnirilor pentru femei, tabere și biserici. Toate acestea au fost ocazii minunate de a împărtăși și altora ce a făcut Dumnezeu, dar cel mai eficient mod de a câștiga suflete pentru Domnul este de a te apropia de oameni prin  intermediul atingerii delicate a compasiunii, venind in întâmpinarea nevoilor lor și  câștigându-le încrederea. Apoi îi poți invita să-L urmeze pe Isus.

”Aceia care așteaptă venirea Mirelui trebuie să spună poporului: „iată Dumnezeul vostru”. Ultimele raze ale luminii harului, ultima solie de har care trebuie să fie vestită lumii, este o descoperire a caracterului iubirii Sale. Copiii lui Dumnezeu trebuie să dea pe față slava Sa. În propria lor viață și în propriul lor caracter, ei trebuie să descopere ceea ce a făcut Dumnezeu pentru ei” (Parabolele Domnului Hristos, p. 415).

SUGESTII PENTRU TIMPUL DE RUGĂCIUNE

Laudă

 • Doamne, Te lăudăm pentru că ne-ai schimbat. Suntem făpturi noi !
 • Te lăudăm pentru siguranța pe care o găsim în Tine (Isaia 49:16)
 • Te lăudăm pentru indurarea zilnică ce o arăți față de noi

Mărturisire

 • Doamne, iartă-ne pentru dățile când nu am împărtășit credința pentru că ne-a fost frică.
 • Recunoaștem că avem nevoie de puterea Ta pentru a da o mărturie eficientă.
 • Doamne, Te rugăm să ne arăți aspectele din viața noastră care ne împiedică să fim martori adevărați pentru Tine
 • Iartă-ne Doamne, că nu am dezvăluit altora caracterul Tău plin de iubire.

Cereri și mijlociri

 • Doamne, Te rugăm să reînviorezi inimile tuturor celor lucrătorilor obosiți. Adu-le aminte că ei fac voia Ta. Te rugăm lasă-i să vadă roadele lucrării lor, chiar dacă este doar un singur suflet.
 • Doamne, punem înaintea Ta pe instructorii Școlii de Sabat. Te rugăm fă-i să înțeleagă cât de importantă este lucrarea lor pentru copiii noștri.
 • Doamne, căutăm călăuzirea Ta pentru multe Centre de Influență, programele de sănătate, de familie și pentru activitatea Exploratorilor din toată lumea.
 • Ne rugăm ca tot mai mulți tineri să se implice în programul ”Misiune în orașe”.
 • Ne rugăm ca Tu să ne ajuți să iubim și să ne îngrijim de noii membri.
 • Doamne, Te rugăm să ne arăți cum să trimitem celor din jurul nostru mai multă literatură (tipărită sau electronică) cuprinzând adevărul. Ne rugam ca acești oameni să citească și ca Duhul Sfânt să-i convingă de adevărul
 • Doamne, Te rugăm să ocrotești pe misionarii care vestesc Evanghelia în zone periculoase.
 • Te rugăm să ridici mai mulți evangheliști cu literatura, studenți voluntari, autori, specialiști media și susținători financiari pentru a răspândi cuvinte pline de speranță și de viață.
 • Ne rugăm pentru cele șapte sau mai multe persoane din lista noastră personală de rugăciune. Te rugăm să lucrezi cu putere în viețile lor așa cum ai promis în 1 Ioan 5:16.

Mulțumire

 • Îți mulțumim că răspunzi rugăciunilor noastre după voia Ta.
 • Îți mulțumim că ne folosești pentru a Te arăta altora!
 • Mulțumim, Doamne, că făgăduințele Tale sunt adevărate și vrednice de încredere.

Imnuri sugerate

Cu sufletul prea plin de dor – 185; Cred în Domnul Isus – 219; Lângă crucea Ta, Isuse – 303; Veniți căci vreau a spune – 386.

Făgăduințe pe care să le cerem în rugăciune

 • ”Căci Duhul Sfânt vă va învăța chiar în ceasul acela ce va trebui să vorbiți” (Luca 12:12).
 • ”Tot așa și Cuvântul Meu care iese din gura Mea nu se întoarce la Mine fără rod, ci va face voia Mea și va împlini planurile Mele” (Isaia 55:11).
 • ”Ci sfințiți în inimile voastre pe Hristos ca Domn. Fiți totdeauna gata să răspundeți oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi, dar cu blândețe și teamă” (1 Petru 3:15).

Traducere: Alina Dica

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *