ZIUA 11: MARELE NOSTRU PREOT

0

Format sugerat pentru ultimul Sabat

Acest ultim Sabat ar trebui să fie un timp de mare bucurie pentru tot ceea ce a făcut Dumnezeu pentru tine și pentru  biserica ta în timpul celor Zece Zile de Rugăciune. Programați ziua  pentru a sărbători bunătatea și puterea lui Dumnezeu. Analizați modul în care ați experimentat revărsarea Duhului Sfânt în timpul ultimelor zece zile. Acest Sabat este o ocazie de a ne bucura pentru ceea ce El a făcut, face și urmează să facă.

TEXTUL TEMEI: EVREI 4:14-16

Astfel, fiindcă avem un Mare Preot însemnat, care a străbătut cerurile, pe Isus, Fiul lui Dumnezeu, să rămânem tari în mărturisirea noastră. Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre, ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi, dar fără păcat. Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie. 

Nevoile fiecărei adunări sunt unice, așa că vă rugăm să vorbiți cu liderii locali pentru a stabili un plan specific pentru biserica dv. Vă prezentăm câteva elemente sugerate pe care le puteți include în serviciul divin din acest Sabat:

  • Învățătura biblică din Evrei 4:14-16: Ar putea fi o predică sau o cuvântare, sau pasajul poate fi inclus ca bază pentru a țese împreună experiențe despre modul în care a lucrat Dumnezeu în timpul celor Zece Zile de Rugăciune.
  •  Mărturii:  Includeți timp suficient pentru mărturii de rugăciuni ascultate. Cei care au participat la cele Zece Zile de Rugăciune ar trebui să aibă multe lucruri pe care să le împărtășească adunării, dar încurajați-i să le prezinte pe scurt așa încât toată lumea să poată participa. Și alții pot avea ceva de spus. Ar putea fi bine să aveți câteva prezentări planificate din timp, pe lângă cele prezentate ad-hoc.
  • Timp de rugăciune: Invitați întreaga adunare pentru un timp de rugăciune împreună. Ați putea conduce adunarea într-o rugăciune interactivă, similară celei folosite în cursul săptămânii. Vă puteți ruga împreună folosind un pasaj specific Acest lucru se poate face în grupe mici sau o rugăciune  cu toată sala. O altă opțiune ar fi să aveți mai multe tipuri de rugăciuni în decursul serviciului divin: rugăciune folosind versete din Scriptură, grupe mici, rugăciuni individuale, rugăciuni cu toată sala, rugăciuni în taină, și așa mai departe.
  • Cântări: Aceasta este o zi în care să ne bucurăm de tot ceea ce a făcut Dumnezeu și muzica este un mod minunat de a sărbători. Dacă există o cântare care a devenit cântarea preferată a grupului, cântați-o cu toată adunarea.
  • Planuri de viitor: Dacă Dumnezeu te-a condus spre o anume lucrare în timpul celor Zece Zile de Rugăciune, fă cunoscut bisericii planurile tale și invită-i să ți se alăture.
  • Copii/Tineri: O povestire pentru copii despre rugăciune ar fi cu siguranță potrivită. De asemenea, dacă au fost copii sau tineri implicați în întâlnirile de rugăciune din fiecare seară, invitați-i să vă împărtășească experiența lor și/sau să se roage.
  • Flexibilitate: Urmăriți flexibilitate în planuri încât să puteți fi deschiși pentru conducerea Duhului Sfânt în timpul serviciului divin.

Traducere: Alina Dica

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *