Ziua 11

0

Bucurându-ne în Dumnezeu pentru răspunsurile la rugăciune

Sugestii pentru ultimul Sabat

 

Ultimul Sabat ar trebui să fie un timp de mare bucurie pentru tot ceea ce  a făcut Dumnezeu pentru tine și pentru biserică în timpul celor zece zile de rugăciune. Plănuiți această zi pentru a sărbători bunătatea lui Dumnezeu si puterea Sa minunată. Gândește-te cum ai experimentat umplerea cu Duhul Sfânt în timpul celor zece zile. Sabatul acesta este o ocazie de bucurie pentru ceea ce El a făcut, face și va face.

 

Hristos Se bucura că putea să facă pentru urmaşii Săi mai mult decât puteau ei să ceară sau să gândească. El vorbea cu siguranţă, ştiind că se dăduse un decret atotputernic, înainte de a se face lumea. El ştia că adevărul, înarmat cu atotputernicia Duhului Sfânt, va birui în lupta cu răul şi că stindardul însângerat va flutura biruitor deasupra urmaşilor Săi. Ştia că viaţa ucenicilor încrezători va fi ca a Sa, un şir neîntrerupt de biruinţe, nevăzute aici ca atare, dar socotite în felul acesta în marele viitor” (Hristos Lumina Lumii pag. 679).

 

Textul de bază

 

           ,,  Într-o zi, Isus Se ruga într-un loc anumit. Când a isprăvit rugăciunea, unul din ucenicii Lui I-a zis: „Doamne, învaţă-ne să ne rugăm, cum a învăţat şi Ioan pe ucenicii lui.”  El le-a zis: „Când vă rugaţi, să ziceţi: Tatăl nostru care eşti în ceruri! Sfinţească-se Numele Tău; vie Împărăţia Ta; facă-se voia Ta, precum în cer, aşa şi pe pământ.  Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă în fiecare zi;  şi ne iartă nouă păcatele noastre, fiindcă şi noi iertăm oricui ne este dator; şi nu ne duce în ispită, ci izbăveşte-ne de cel rău.” Apoi le-a mai zis: „Dacă unul dintre voi are un prieten şi se duce la el la miezul nopţii şi-i zice: „Prietene, împrumută-mi trei pâini,  căci a venit la mine de pe drum un prieten al meu şi n-am ce-i pune înainte”;  şi dacă, dinăuntrul casei lui, prietenul acesta îi răspunde: „Nu mă tulbura; acum uşa este încuiată, copiii mei sunt cu mine în pat, nu pot să mă scol să-ţi dau pâini” –  vă spun: chiar dacă nu s-ar scula să i le dea, pentru că-i este prieten, totuşi, măcar pentru stăruinţa lui supărătoare, tot se va scula şi-i va da tot ce-i trebuie.  De aceea şi Eu vă spun: cereţi, şi vi se va da; căutaţi, şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide.  Fiindcă oricine cere capătă; cine caută găseşte; şi celui ce bate i se deschide.  Cine este tatăl acela dintre voi, care, dacă-i cere fiul său pâine, să-i dea o piatră? Ori, dacă cere un peşte, să-i dea un şarpe în loc de peşte?  Sau, dacă cere un ou, să-i dea un scorpion?  Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!”  (Luca 11:1-13).

 

Nevoile fiecărei biserici sunt diferite, așa că discutați cu liderii locali pentru a face un plan conform cu specificul bisericii locale.

 

Câteva sugestii:

 

  • Învățături biblice bazate pe Luca 11: ar putea fi o predică, sau pasajul ar putea fi folosit ca bază pentru a țese împreună experiențe despre  modul în care a lucrat Dumnezeu în timpul celor 10 zile de rugăciune.
  • Mărturii: Oferă timp amplu pentru mărturii ale rugăciunilor ascultate. Cei care au participat în cadrul programului celor Zece Zile de Rugăciune au multe experiențe pe care le pot împărtăși cu adunarea, dar încurajează-i să fie conciși astfel încât fiecare să poată participa. Ar fi bine să ai pregătite câteva experiențe cunoscute dinainte.
  • Timpul rezervat rugăciunii unite: invită întreaga biserică să participe la un timp de rugăciune comună. Ai putea  să conduci biserica într-un program interactiv de rugăciune asemănător cu cel pe care l-a avut în timpul săptămânii. Acest lucru se poate face pe grupe mici sau întreaga comunitate rugându-se împreună. O altă opțiune ar fi să se folosească diferite tipuri de rugăciune: grupuri mici, rugăciune individuală, întreaga biserică, rugăciune în tăcere, ș.a.m.d.
  • Cântare: Aceasta este o zi de bucurie pentru tot ce a făcut Domnul și cel mai frumos mod de a sărbătorii este prin muzică. Dacă vreun imn a devenit preferențial pentru un grup ar putea fi cântat cu întreaga biserică.
  • Planuri viitoare: Dacă Dumnezeu ți-a descoperit un mod concret de a te implica în slujire sau misiune în timpul celor zece zile de rugăciune, fă cunoscut aceste planuri și bisericii și invită-i să ți se alăture.
  • Copii/tineri: O povestire despre rugăciune spusă copiilor ar fi foarte potrivită. De asemenea dacă au fost si copii prezenți la aceste întâlniri de rugăciune, roagă-i să împărtășească experiența pe care au avut-o.
  • Flexibilitate: Fii flexibil în planurile pe care le faci încât să-I permiți Duhului Sfânt  să conducă întregul serviciu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *