Ziua 5

0

Mergând la pas cu Isus

Sugestii pentru rugăciunea unită

Facă-se voia Ta  precum în cer așa și pe pământ”  Matei 6:10

Laudă

 • Laudă-L pe Dumnezeu pentru că ”Voia lui Dumnezeu este sfințirea voastră (1 Tesaloniceni 4:3 )
 • Cum L-ai văzut pe Dumnezeu lucrând în ultimele zile? Laudă-L pentru ceea El face și pentru că tu ai văzut poporul lui Dumnezeu îndeplinind voința Sa.
 • Laudă-L pe Dumnezeu pentru caracterul Său. Completează această propoziție: ”Te lăudăm Doamne pentru că ești _____________ .”

Mărturisire

 • Roagă-L pe Dumnezeu să-ți amintească acele situații în care nu ai avut plăcere să îndeplinești voința Lui. ”Îmi place să fac voia Ta Dumnezeule, și legea Ta este în fundul inimii mele”(Psalm 40:8).
 • Ia-ți timp să-I permiți lui Dumnezeu să-ți arate toate schimbările pe care trebuie să le faci în viața ta, mărturisește în tăcere greșelile pe care le-ai făcut și acceptă iertarea Lui.
 • Să cerem iertare, ca biserică, pentru că nu am împlinit voința Lui. Roagă-te pentru curățire și schimbare. (Ai grijă să dai pe față dragoste. Acesta este un moment de pocăință, nu unul în care să ne plângem.)

Cerere și mijlocire

 • Roagă-te pentru Duhul Sfânt –”Învaţă-mă să fac voia Ta, căci Tu eşti Dumnezeul meu. Duhul Tău cel bun să mă călăuzească pe calea cea dreaptă! (Psalm 143:10).
 • Cere-i lui Dumnezeu să transforme gândurile noastre în așa fel încât să cunoaștem voia LuiSă nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi, prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită.” (Romani 12:2).
 • Roagă-te pentru umilința de a cunoaște și accepta voia lui Dumnezeu în fiecare aspect al vieților noastre și să nu ne împotrivim voinței Sale.
 • Roagă-te pentru puterea de a continua să îndeplinești voia lui Dumnezeu chiar dacă nu este ușorCăci aveţi nevoie de răbdare, ca, după ce aţi împlinit voia lui Dumnezeu, să puteţi căpăta ce v-a fost făgăduit”(Evrei 10:36).
 • Roagă-te pentru ca fiecare membru (atât pentru cei din biserica locala cât și pentru cei din întreaga lume) să cunoască ce are de făcut în lucrarea lui Dumnezeu, cum să îndeplinească această lucrare, și cum să fie activi în slujire.
 • Roagă-te ca pastorul/prezbiterii și toți liderii adventiști să petreacă mult timp cu Isus în așa fel încât să afle care este voia Lui pentru biserică și cum să o implementeze.
 • Roagă-te ca împărăția răului de pe acest pământ să se sfârșească, ca păcatul să fie distrus pentru totdeauna și Împărăția neprihănirii să fie restabilită.
 • MO(misiunea în orașe): Roagă-te ca piedicile pe care Satana le pune să fie date la o parte și ușile din cele 630 de orașe să fie larg deschise către evanghelie
 • Ia un cartonaș de mijlocire din cutie și mijlocește pentru cele cinci suflete și pentru celelalte cinci suflete de pe cartonașul tău. Cere apoi lui Dumnezeu să-ți  arate pe baza căror pasaje din Scriptură să te rogi pentru aceste suflete. Poate fi un singur pasaj sau mai multe. Scrie-le pe cartonaș și roagă-te pentru acele persoane folosind textele din Scriptură pe care le-ai scris.
 • Roagă-te pentru celelalte cereri pe care le ai pe suflet.

Mulțumire

 • Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile căci aceasta este voia lui Dumnezeu în Hristos pentru voi”(1 Tesaloniceni 5:18). Mulțumește-I lui Dumnezeu pentru lucrurile concrete din viața ta, mai ales pentru încercările prin care treci.
 • Laudă-L prin credință pentru minunile care ți le pregătește ca răspuns la rugăciunile tale

Imnuri de intonat

Cântați imnuri după cum vă impresionează Dumnezeu pe parcursul acestei teme.

ELLEN WHITE DESPRE  RUGĂCIUNEA DOMNEASCĂ

„Facă-se voia Ta, precum în cer, şi pe pământ.” — Matei 6, 10.
 Voia lui Dumnezeu este rostită prin preceptele sfintei Sale Legi, iar principiile acestei Legi sunt principiile cerului. Îngerii din ceruri nu ajung la o ştiinţă mai înaltă decât cunoaşterea voinţei lui Dumnezeu; iar îndeplinirea voinţei Sale este cel mai înalt serviciu la care pot fi angajate puterile lor.
Dar, în ceruri, serviciul nu este făcut din spirit de legalism. Atunci când Satana s-a răzvrătit împotriva Legii lui Iehova, ideea că există o Lege a apărut înaintea îngerilor ca ceva la care aproape nu se gândiseră. În lucrarea lor, îngerii nu se purtau ca servi, ci ca fii. Între ei şi Creatorul lor este o unire desăvârşită. Ascultarea nu este o muncă grea pentru ei. Iubirea faţă de Dumnezeu face din serviciul lor o bucurie. Tot aşa, în fiecare suflet în care locuieşte Hristos, nădejdea măririi, cuvintele Lui răsună mereu, mereu: „Îmi place să fac voia Ta, Dumnezeule, şi Legea Ta este în adâncul inimii mele” (Psalmii 40, 8).
Cererea „Facă-se voia Ta, precum în cer, aşa şi pe pământ” este o rugăciunea ca domnia răului pe pământul acesta să se sfârşească, păcatul să fie nimicit pentru totdeauna şi Împărţia dreptăţii să fie statornicită. Atunci, pământul şi cerul vor fi pline „cu toată plăcerea bunătăţii Sale” (2 Tesaloniceni 1, 11). Cugetări de pe Muntele Fericirilor 109, 110.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *