ZIUA 10 – Împuterniciți să terminăm lucrarea

2

Eu voi merge!

” Am auzit glasul Domnului întrebând: ‚Pe cine să trimit şi cine va merge pentru Noi?’ Eu am răspuns: ‚Iată-mă, trimite-mă!’” Isaia 6:8

Închinătorii merg

Cine este dispus să meargă? Aceasta este întrebarea pe care Dumnezeu i-a pus-o lui Isaia atunci când a avut o viziune de la Dumnezeu care i-a schimbat viața. Momentul a fost plin de efecte speciale uimitoare. Dumnezeu era așezat pe un tron ”înalt și înălțat”(Isaia 6:1). Haina Lui a umplut templul în timp ce îngeri cu șase aripi Îi cântau în cor “Sfânt, sfânt, sfânt este Domnul oștirilor, tot pământul este plin de slava Lui!”. (versetul 2). Când Dumnezeu a început să vorbească, stâlpii ușii templului au început să se clatine și fumul a umplut casa. Întregul episod l-a “descumpănit” atât de tare pe Isaia, încât el a strigat: ” Atunci am zis: „Vai de mine! Sunt pierdut, căci sunt un om cu buze necurate, locuiesc în mijlocul unui popor tot cu buze necurate, şi am văzut cu ochii mei pe Împăratul, Domnul oştirilor!”” (versetul 5). Putem să-l învinovățim? Cine poate să-L întrezărească pe Dumnezeu și să nu se vadă în adevărata lumină?

Isaia a fost uimit de sfințenia și măreția lui Dumnezeu, dar Dumnezeu nu se descoperă doar pentru a ne uimi. Descoperirea lui Dumnezeu este de obicei urmată de o cerere. Acesta a fost cazul, de exemplu, când i-a dat lui Ioan o descoperire a lui Isus Hristos în timp ce era exilat pe insula Patmos. Viziunea lui Ioan despre sfârșitul lumii și revenirea lui Hristos era menită să fie împărtășită. De asemenea, atunci când Dumnezeu s-a descoperit lui Isaia, El căuta un mesager dispus să răspândească mesajul Său de dragoste și de avertizare. Răspunsul lui Isaia a fost unul pentru toate timpurile: “Iată-mă! Trimite-mă!” (versetul 8).

Unul câte unul

Dar Dumnezeu a făcut ceva pentru Isaia care l-a determinat să accepte chemarea de a pleca. Când Dumnezeu i-a luat nelegiuirea și i-a curățat păcatul, răspunsul lui Isaia la harul lui Dumnezeu a fost “Voi merge” (Isaia 6:8). Decizia sa de a accepta misiunea lui Dumnezeu a fost luată în timpul unei experiențe devoționale personale cu Dumnezeu. Puterea pe care urma să exercite în public pentru Dumnezeu era puterea pe care a dobândit-o în particular cu Dumnezeu. Scriitor uns, profet credincios, vestitor neînfricat – toate identitățile exterioare ale lui Isaia nu erau decât o reflectare a ceea ce era el în interior. El fusese la altar cu Dumnezeu!

În timp ce încheiem experiența celor 10 zile de rugăciune, ne rugăm să fi început să vă reconstruiți altarul personal de închinare zilnică. Sperăm că familia dumneavoastră a făcut legământ să se întâlnească cu Dumnezeu în fiecare dimineață și seară. Dar, mai mult decât atât, ne rugăm să acceptați invitația specială a lui Dumnezeu de a merge. Făcând acest lucru, veți fi impresionații, iar ” Tuturor celor care se consacră pe deplin, așa încât Domnul să poată atinge buzele lor, le sunt adresate cuvintele: “Holdele sunt gata pentru seceriș. Mergeți să lucrați și Eu voi coopera cu voi”. ” (Ellen G. White, Slujitorii Evangheliei, p. 23).

Haideți să ne rugăm împreună.

Timp de rugăciune (30-45 minute)

Rugăciuni folosind Cuvântul lui Dumnezeu – Isaia 6:8

”Am auzit glasul Domnului întrebând: ‚Pe cine să trimit şi cine va merge pentru Noi?’ Eu am răspuns: ‚Iată-mă, trimite-mă!’”

“Pe cine să trimit … ?”

Doamne, faptul că Tu trebuie să pui această întrebare este o mustrare suficientă pentru noi. Nu am ascultat chemarea de a Te sluji și de a Te proclama. Uneori ne simțim copleșiți de sarcina aparent imposibilă a evanghelizării lumii. Alteori, pur și simplu suntem prea ocupați cu propriile noastre vieți, cu propriile noastre agende și dorințe. Ne pare rău, Doamne. Iartă-ne și folosește-ne în via Ta, Te rugăm. Amin.

“Iată-mă!”

Bunule Isus, Tu m-ai chemat și acum răspund. Iată-mă. Nu am prea multe de adus, dar să știu că Tu ești alături de mine este tot ce trebuie să știu, căci pe cei pe care îi trimiți, îi vei împuternici să facă lucrările lui Isus. Așadar, iată-mă, Doamne. Ia acest bărbat/femeie/copil și slăvește-Te prin viața mea. Amin.

“Trimite-mă.”

Doamne, ne dăm seama că scopul vieții noastre este de a descoperi caracterul Tău de iubire acestei lumi. Te rugăm să ne trimiți în câmpul Tău de misiune. Arată-ne unde lucrezi Tu, astfel încât să ne putem alătura mișcării Duhului Tău. Dirijează ideile și proiectele, prieteniile și eforturile noastre misionare. Vrem să strălucim pentru Tine, Isuse. Trimite-ne! Trimite-mă. Eu voi merge! Amin.

Mai multe sugestii de rugăciune

Mulțumiri și laude: Mulțumiți pentru binecuvântări specifice și lăudați pe Dumnezeu pentru bunătatea Sa.

Mărturisire: Luați câteva minute pentru mărturisire în taină și mulțumiți lui Dumnezeu pentru iertarea Sa.

Îndrumare: Cereți lui Dumnezeu să vă dea înțelepciune pentru provocările și deciziile curente.

Biserica noastră: Rugați-vă pentru nevoile bisericii regionale și mondiale (vezi foaia separată cu cererile).

Solicitări locale: Rugați-vă pentru nevoile curente ale membrilor bisericii, familiei și vecinilor.

Ascultați și răspundeți: Luați-vă timp să ascultați vocea lui Dumnezeu și răspundeți cu laude și cântări.

Imnuri sugerate

Doamne, ia Tu viața mea  (#360); Așa cum Eu am fost trimis (#447); Iubirea lui Hristos ne-a adunat (#429).

2 comentarii

  1. Floarea Maruntel Alfa-Omega-7A

    Doamne ajuta-ne ,Te,rog,mergii inaintea noastra, te rugam,dupa fagaduinta Ta,multumesc frumos ,Amin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *