Noapte de rugăciune

0

Luați în considerare organizarea unui serviciu divin de rugăciune pe toată durata nopții ca parte a celor Zece Zile de Rugăciune. Ați putea începe, de exemplu, la  ora 18 și termina la ora 6 dimineața.

De ce o noapte de rugăciune?

Nu este nimic ”sfânt” în a sta treaz și a te ruga toată noaptea sau o parte din noapte. Totuși, noaptea ar putea fi singurul timp când oamenii nu sunt ocupați sau grăbiți. Credem că scopul nu ar trebui să fie să stai treaz toată noaptea, ci să te rogi atât cât  este necesar, până când te-ai rugat pentru tot ceea ce simți că Domnul vrea să te rogi.

Sugerăm ca mai mulți lideri să conducă pe rând această noapte de rugăciune. Prevedeți să aveți și timp de pauze. Ca lider poți simți care este atmosfera și îți dai seama când este nevoie de o pauză și când este timpul să treceți mai departe la următorul subiect de rugăciune. În timpul de rugăciune se pot citi și pasaje biblice. De asemenea, puteți  să abordați toate subiectele de rugăciune propuse de noi sau numai o parte din ele, depinde de ceea ce este mai potrivit grupului dumneavoastră. Simțiți-vă liberi să schimbați ordinea.

Sugestie de program pentru noaptea de rugăciune

Începeți cu un timp de laudă. Lăudați pe Dumnezeu în rugăciunile voastre și, de asemenea, prin cântări.

Rezervați un timp pentru mărturisire, asigurându-vă că nimic nu-L împiedică pe Dumnezeu să vă audă. Acordați oamenilor timp pentru mărturisire în taină și aveți un timp de mărturisire colectivă. Încurajați oamenii să mărturisească păcatele ascunse în taină și să mărturisească public numai păcatele publice. În Daniel 9: 1-19 citim despre Daniel, care a mijlocit și a mărturisit public păcatele poporului lui Dumnezeu.

Rugați-vă pentru nevoile oamenilor care sunt la întâlnirea de rugăciune. Mulți oameni suferă sau au nevoie de rugăciune sau cunosc pe altcineva care are nevoie disperată de rugăciune. Faceți un cerc, puneți un scaun în mijloc și invitați-i pe cei care au o cerere specială  de rugăciune să vină rând pe rând și să împărtășească cererile lor. Apoi, adunați-vă în jurul acelei persoanei și invitați doi sau trei oameni să se roage pentru nevoia specifică a persoanei respective și să ceară împlinirea făgăduințelor lui Dumnezeu.

Împărțiți grupul în două. Rugați femeile să se roage într-o cameră (cu o soră care să fie lider) și bărbații într-o altă cameră (cu un frate lider). Multe nevoi personale nu pot și nu trebuie împărtășite tuturor. Este mai ușor de împărtășit cu cei de același sex.

După ce vă întoarceți împreună, rugați-vă pentru nevoile din localitatea și biserica voastră. Luați, de asemenea, timp pentru cererile de rugăciune ale bisericii mondiale (enumerate într-un document separat în materialele Zece zile de rugăciune). Nu simțiți că trebuie să vă grăbiți prin întreaga listă. Poate doriți să vă împărțiți în grupuri mici și să vă rugați fiecare grup pentru o parte din listă.

Rugați-vă pentru cele cinci până la șapte persoane pentru care v-ați rugat în aceste zece zile.

Alegeți un pasaj biblic și rugați-vă folosind cuvintele acelui pasaj.

Închideți noaptea de rugăciune cu un alt timp de laudă și mulțumire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *