Ziua 11: Slujitor și martor

2

Format sugerat pentru ultimul Sabat

Acest ultim Sabat ar trebui să fie un timp de mare bucurie pentru tot ce a făcut Dumnezeu pentru tine si pentru biserica ta în timpul acestor Zece Zile de Rugăciune. Plănuiește această zi pentru a sărbători bunătatea și puterea cea mare a lui Dumnezeu. Ia în considerare modul în care ai experimentat revărsarea Duhului Sfânt pe parcursul acestor zece zile. Acest Sabat este ocazia în care să te bucuri de ceea ce El a făcut, face și încă va face.

Textul de bază: Isaia 43:10

Voi sunteţi martorii Mei – zice Domnul – voi şi Robul Meu pe care L-am ales, ca să ştiţi, ca să Mă credeţi şi să înţelegeţi că Eu sunt: înainte de Mine n-a fost niciun dumnezeu, şi după Mine nu va fi.

Nevoile fiecărei adunări sunt unice, de aceea liderii locali trebuie să dezvolte un plan specific pentru fiecare biserică. Iată câteva sugestii care s-ar putea include în serviciul divin din ultimul Sabat:

 • Învățătura biblică bazata pe Isaia 43:10 Poate fi o predică sau pasajul poate fi folosit ca o bază pentru a întrețese experiențe despre modul în care a lucrat Dumnezeu în timpul celor Zece Zile de Rugăciune.
 • Mărturii: Alocă timp amplu pentru mărturii și răspuns la rugăciune. Cei care au participat la cele Zece Zile de Rugăciune ar trebui să aibă multe experiențe pe care să le împărtășească bisericii, dar trebuie încurajați să fie conciși pentru ca toți să poată participa. Și alții pot avea ceva de împărtășit. Ar fi bine să aveți câteva mărturii deja pregătite pe lângă un timp în care fiecare își poate povesti experiența.
 • Timp de rugăciune: Invită toată adunarea la un timp de rugăciune unită. Poți conduce printr-o rugăciune interactivă  ca cea folosită în timpul săptămânii. Sau vă puteți ruga folosind un verset biblic, aplicându-l nevoilor bisericii. Se pot face grupe mici sau toți împreuna. O altă opțiune ar fi se aloce timp pentru diferite forme de rugăciune pe parcursul serviciului divin – rugăciuni folosind  versete din Scriptură, grupe mici, rugăciuni individuale, rugăciune unită, rugăciune în taină și așa mai departe.
 • Cântări: Este o zi de bucurie pentru tot ce a făcut Dumnezeu, iar muzica este un mod deosebit de a sărbători. Dacă există o cântare care a devenit favorită în cursul acestor zile, cântați-o cu toată biserica.
 • Planuri de viitor: Dacă Dumnezeu te-a condus spre o misiune sau slujire specială în timpul celor Zece Zile de Rugăciune, împărtășește aceste lucruri cu familia bisericii pentru ca și ei să știe despre planurile tale și invită-i să ți se alăture.
 • Copii/Tineri: O povestire pentru copii despre rugăciune ar fi cea mai adecvată. De asemenea, daca au fost copii sau tineri care au luat parte la întâlnirile de rugăciune, încurajează-i să împărtășească experiențele lor și/sau să conducă o serie de rugăciuni.
 • Flexibilitate: Ai grijă ca planurile să fie flexibile pentru a putea urma îndrumarea Duhului Sfânt pe parcursul serviciului divin din acest Sabat.

Traducere: Adriana Gheață

2 comentarii

 1. Gabriel Duciu

  Stimată Adriana,

  mulțumesc mult, în numele bisericii “Maranatha” din Nürnberg, pentru efortul depus în alcătuirea acestui blog. Ne-a fost de un real ajutor săptămânile acestea și ținem să invocăm binecuvântările lui Dumnezeu asupra ta. Munca ta ne-a fost mână de seară și pâine de frânt în grupa noastră, timp de 10 zile.
  De aceea, de 10 ori să fii binecuvântată!
  Domnul cu tine!

  Cu stimă,
  Gabriel Duciu.

 2. admin

  Pace, frate Gabriel Duciu,
  Mulțumim pentru cuvintele frumoase și pentru veștile bune. Ne bucurăm să aflăm că munca noastră a fost de folos și bisericii din Nürnberg. În spatele materialelor publicate pe acest blog este munca unită a mai multor surori dragi sufletului meu care și-au sacrificat din timpul adesea prea puțin ca sa ajute la traducere. Aș vrea să le muțumesc încă odată cu această ocazie: Alina Dica, Adriana Gheață, Gabriela Banici și Raluca Dica. Mulțumim și lui Dumnezeu pentru că am putut folosi tehnologia existentă de oriunde în lume pentru a împărtăși Cuvântul oriunde. Fiți binecuvântați!
  Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *