Ziua 11: Umblând în Duhul

0

Format sugerat pentru ultimul Sabat

Acest ultim Sabat ar trebui să fie un timp de bucurie pentru tot ce a făcut Dumnezeu pentru tine și pentru biserica ta în aceste Zece Zile de Rugăciune.

Proiectați-vă ziua în așa fel încât să sărbătoriți bunătatea și puterea măreață a lui Dumnezeu. Gândește-te la modul în care ai experimentat revărsarea Duhului Sfânt în ultimele zece zile. Acest Sabat este o oportunitate de a te bucura de ceea ce a făcut El pentru tine, ceea ce face și ceea ce va face.

Textul principal: Efeseni 5:1, 2, 8-21

Urmaţi, dar, pilda lui Dumnezeu ca nişte copii preaiubiţi. Trăiţi în dragoste, după cum şi Hristos ne-a iubit şi S-a dat pe Sine pentru noi „ca un prinos şi ca o jertfă de bun miros – lui Dumnezeu. Odinioară eraţi întuneric; dar acum sunteţi lumină în Domnul.

Umblaţi deci ca nişte copii ai luminii. Căci roada luminii stă în orice bunătate, în neprihănire şi în adevăr. Cercetaţi ce este plăcut înaintea Domnului şi nu luaţi deloc parte la lucrările neroditoare ale întunericului, ba încă mai degrabă osândiţi-le. Căci e ruşine numai să spunem ce fac ei în ascuns. Dar toate aceste lucruri, când sunt osândite de lumină, sunt date la iveală; pentru că ceea ce scoate totul la iveală este lumina. De aceea zice: „Deşteaptă-te tu care dormi, scoală-te din morţi, şi Hristos te va lumina.”

Luaţi seama deci să umblaţi cu băgare de seamă, nu ca nişte neînţelepţi, ci ca nişte înţelepţi. Răscumpăraţi vremea, căci zilele sunt rele. De aceea nu fiţi nepricepuţi, ci înţelegeţi care este voia Domnului. Nu vă îmbătaţi de vin, aceasta este destrăbălare.

Dimpotrivă, fiţi plini de Duh. Vorbiţi între voi cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti, şi cântaţi şi aduceţi din toată inima laudă Domnului. Mulţumiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl, pentru toate lucrurile, în Numele Domnului nostru Isus Hristos. Supuneţi-vă unii altora în frica lui Hristos. (Efeseni 5:1, 2, 8-21)

Nevoile fiecărei comunități sunt unice, așa că vă rog să lucrați cu liderii locali pentru a dezvolta un plan pentru biserica voastră. Iată câtevasugestii pe care le-ați putea include în serviciul divin final din acest Sabat.

  • Învățături biblice din Efeseni 5: Aceasta poate fi o predică sau pasajul ar putea fi folosit ca bază pentru a aduce împreună experiențe despre cum a lucrat Dumnezeu în cele Zece Zile de Rugăciune.
  • Mărturii: Include un timp pentru mărturii ale rugăciunilor ascultate. Aceia care au participat în cele zece zile de rugăciune ar trebui să aibă multe experiențe de împărtășit cu comunitatea, dar încurajează-i să fie conciși ca fiecare să poată participa. Și alții pot avea experiențe de împărtășit. Ar fi bine dacă s-ar pregăti dinainte câteva mărturii în afara celor spontane.
  • Timp pentru rugăciune: Invită întreaga adunare să ți se alăture într-un moment de rugăciune unită. Ai putea conduce comunitatea la o rugăciune interactivă similară cu aceea pe care am folosit-o în cursul săptămânii. Puteți să vă rugați împreună din Galateni 5. Aceasta se poate face în grupuri mici sau cu toți rugându-se împreună. O altă opțiune ar fi să aveți câteva moduri diferite de rugăciune de-a lungul serviciului divin – în grupuri mici, individual, cu toată comunitatea, rugăciune în gând, ș.a.m.d.. Luați-vă timp să vă rugați din versetele biblice care v-au binecuvântat.
  • Cântare: Aceasta este o zi să ne bucurăm de tot ceea ce a făcut Dumnezeu pentru noi, iar muzica este un mod grozav de a sărbători. Dacă aveți vreun cântec care a devenit cântecul reprezentativ al grupului vostru, cântați-l împreună cu toată comunitatea.
  • Planuri de viitor: Dacă Dumnezeu v-a condus către o rază de acțiune specială sau o anume ramură de slujire în timpul celor zece zile de rugăciune, spuneți și familiei bisericii despre planurile voastre și invitați-i să vi se alăture.
  • Copii/Tineri: Ar fi adecvată o poveste despre rugăciune. De asemenea, dacă au fost copii sau tineri implicați în întâlnirile regulate de rugăciune, rugați-i pe ei să împărtășească mărturiile lor și/sau conduceți-i într-un moment de rugăciune.
  • Flexibilitate: Fiți flexibili în ceea ce privește planurile voastre ca să puteți să mergeți conduși de Duhul Sfânt pe parcursul serviciului divin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *