Noapte de rugăciune

0

Luați în considerare organizarea unui serviciu divin de rugăciune care să dureze toată noaptea, ca parte a celor Zece Zile de Rugăciune. De exemplu, ați putea începe la ora 18:00 și ați putea termina la ora 6:00. Alegeți un program potrivit pentru grupul dumneavoastră.

De ce o noapte de rugăciune?

Nu este nimic “sfânt” în a sta treaz și a te ruga toată noaptea. Cu toate acestea, noaptea ar putea fi singurul moment în care oamenii nu sunt ocupați sau grăbiți. Credem că scopul tău nu ar trebui să fie să stai treaz toată noaptea, ci să te rogi atât timp cât este necesar și până când te-ai rugat pentru tot ceea ce simți că Dumnezeu vrea să te rogi.

Sugerăm ca mai multe persoane să conducă pe rând în cursul nopții. Asigurați-vă că faceți câteva pauze. În calitate de lider, puteți simți atmosfera și știți când este nevoie de o pauză și când trebuie să treceți la următoarea secțiune de rugăciune. De asemenea, puteți încorpora citirea unor pasaje din Biblie în timpul de rugăciune. Este posibil să doriți să faceți toate elementele sugerate sau doar unele dintre ele, în funcție de ceea ce este mai bine pentru grupul dumneavoastră.  Simțiți-vă liberi să schimbați ordinea.

Sugestie de program  pentru noaptea de rugăciune

Începeți cu un timp de laudă. Lăudați-L pe Dumnezeu în rugăciunile voastre și, de asemenea, prin cântări.

Luați-vă timp pentru mărturisirea păcatelor, asigurându-vă că nimic nu îl împiedică pe Dumnezeu să vă audă. Oferiți oamenilor timp pentru mărturisire în taină și organizați un moment de mărturisire colectivă. Încurajați-i pe oameni să mărturisească păcatele ascunse în taină și să mărturisească în public doar păcatele publice. În Daniel 9:1-19 citim despre Daniel, care a mijlocit și a mărturisit public păcatele poporului lui Dumnezeu.

Rugați-vă pentru nevoile oamenilor care participă la întâlnirea de rugăciune. Atât de mulți oameni suferă sau au nevoie de rugăciune, sau cunosc pe altcineva care are nevoie disperată de rugăciune. Faceți un cerc, puneți un scaun în mijloc și invitați-i pe cei care au o cerere specială de rugăciune să vină pe rând și să își împărtășească cererile. Apoi adunați-vă în jurul persoanei și rugați două sau trei persoane să se roage pentru nevoia specifică a persoanei respective și să ceară împlinirea făgăduințelor lui Dumnezeu.

Împărțiți grupul în două. Cereți femeilor să se roage într-o cameră (cu o femeie lider), iar bărbaților în altă cameră (cu un bărbat lider). Multe nevoi personale nu pot și nu ar trebui să fie împărtășite cu toată lumea. Este mai ușor de împărtășit cu cei de același sex.

După ce vă reuniți din nou, rugați-vă pentru nevoile din localitatea și biserica voastră. Luați-vă timp și pentru cererile de rugăciune ale bisericii mondiale (enumerate într-un document separat în materialele celor Zece Zile de Rugăciune). Nu simțiți că trebuie să vă grăbiți să parcurgeți întreaga listă. Poate doriți să vă împărțiți în grupuri mici și să cereți fiecărui grup să se roage pentru o parte din listă.

Rugați-vă pentru lista de cinci-șapte persoane pentru care v-ați rugat în aceste zece zile.

Alegeți un pasaj biblic și rugați-vă folosind cuvintele acelui pasaj

Încheiați timpul de rugăciune cu un alt timp de laudă și mulțumire.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *