Despre

Titlul predicii spunea: “De ce nu suntem gata pentru Rusalii.”

Aceasta va fi mustrarea perfectă pentru acei membri ai bisericii care sunt leneşi spiritual! gândea Atonte Myers, soţia pastorului bisericii, Ivor Myers. Cu toate acestea, pe măsură ce asculta predica, Atonte a început să realizeze propria ei nevoie de redeșteptare. Ea a fost convinsă de starea ei păcătoasă, şi împreună cu mulți alţi membri ai bisericii  în acea zi, ea s-a ridicat atunci când soţul ei a făcut apel la credincioși să se angajeze în 10 zile consecutive de rugăciune pentru revărsarea Duhului Sfânt. Nu era vorba de 10 de zile de  predicare, ci de a se ruga şi de a lupta cu Dumnezeu pentru binecuvântarea  Duhului Său.

În fiecare seară până la 70 de membri ai bisericii lui Myers din California se rugau pentru un subiect specific, cum ar fi adevărată pocăinţă, iertare, mărturie şi probleme de familie.

“Ne-am rugat rugăciuni în propoziții scurte, în loc de rugăciuni  mai lungi ale fiecărei persoane” spune Atonte.  ”În felul acesta timpul a trecut repede şi toți erau  atenți  pentru a se ruga.”

Serviciul Sfintei Cine din ultima seară a dus la împăcări şi “a oferit vindecarea atât de necesară  bisericii noastre,” spune Atonte. ”Oameni care nu și-au vorbit ani de zile,  plângeau, se îmbrățișau și își cereau iertare pentru furia şi amărăciunea lor.ʺ

ʺSabatul următor biserica a fost plină până la refuz!”a adăugat ea. ”Unii oameni  au intrat  pentru prima dată în biserică direct de pe stradă  în timp ce alţii s-au simțit impresionați de a reveni la biserică după mulţi ani! Ne-am bucurat și am știut că Dumnezeu a răspuns rugăciunilor noastre. “

Această experiență a dat familiei Myers o idee: Ce s-ar întâmpla dacă alte biserici din zonă li s-ar fi alăturat în 10 de zile de rugăciune? Dacă întreaga conferință s-ar fi rugat împreună? Sau întreaga biserică mondială? Pastorul Myers a obținut rapid sprijinul pastorului Jerry Page, care  era pe atunci președintele Conferinței California Centrală, şi  așa s-a născut mișcarea de bază pentru rugăciune cunoscută sub numele de Operațiunea Ploaia Globală (OPG).

Nimeni nu se aștepta la ceea ce s-a întâmplat mai departe. Ideea s-a răspândit rapid, şi curând mai mult de 1800 biserici din peste 80 de țări  s-au înscris pentru a participa la prima Operațiune Ploaia Globală,  ce a avut loc în ianuarie 2007. Mărturii au venit apoi în număr mare, vorbind de biserici redeșteptate,  de vieţi transformate, de o pasiune reînnoită pentru evanghelizare și  de relații vindecate.

De atunci în fiecare ianuarie, sute, mii de biserici din întreaga lume au participat la inițiativa de rugăciune.

Ca parte a inițiativei  de Redeșteptare și Reformă a Conferinței Generale, Comitetul Executiv al bisericii mondiale în cadrul Consiliului Anual din 2010, care a avut loc la Silver Spring, Maryland,  Statele Unite ale Americii, a votat pentru a face cele 10 zile de rugăciune ale OPG un eveniment anual  la nivel mondial în fiecare ianuarie.

În anul 2007, eram în SUA și am avut privilegiul de a participa, în biserica pe care o frecventam, la primul ciclu de 10 zile în care ne-am întâlnit în fiecare seară și rezultatele au fost uimitoare. Operațiunea Ploaia Globală, cea cunoscută acum sub numele de Zece Zile de Rugăciune, a avut un impact uimitor asupra bisericii și asupra mea. Ca răspuns la rugăciunea unită am văzut minuni. O soră care era pe patul de moarte, având acasă o fetiță de 6 ani și un soț care nu era pregătit să-și piardă soția, a fost subiectul unui lanț de rugăciuni și Dumnezeu a vindecat-o. Starea noastră spirituală se schimbase…

Am revenit în țară și, spre surprinderea mea, nu se știa nimic despre această inițiativă. Am simțit nevoia să traduc aceste materiale și să fac ce depinde de mine ca această inițiativă să fie cunoscută  și aplicată și în bisericile noastre.

Puțin știam cât de mult avea să binecuvânteze Dumnezeu micile mele eforturi.

De câțiva ani biserica noastră începe fiecare an cu cele Zece Zile de Rugăciune.  Materialele traduse circulă acum la românii din toată lumea.

Dumnezeu să fie lăudat! Fie ca toți cei care se hotărăsc să înceapă anul cu Dumnezeu să se bucure de binecuvântările pe care le are Dumnezeu pregătite!